Räkna med JK: Djurgårdssiffror

Dela gärna!

Siffror som bevisar det vi alla vet – Djurgår’n härskar. Från publik till medlemmar till guld – vi är nummer ett.

Drygt 22 000
Antal medlemmar i alla DIF-föreningar. Det gör oss till en av de största föreningarna i Sverige, större än exempelvis samtliga konkurrenter i både fotbollen och hockeyn. Källa: DIF-alliansen, som är navet mellan de olika Djurgårdsföreningarna.

420
Antal guld DIF har. Det gör oss till en av de mest framgångsrika idrottsföreningarna i Sverige, och den utan tvekan mest framgångsrika elitföreningen.

347 871 personer
Sammanlagd publik på DIF:s hemmamatcher i Stockholm under den senaste säsongen i fotboll respektive hockey. Det gör oss till det utan jämförelse största publiklaget i Stockholm, inte illa med tanke på att vi slogs i botten i fotbollen samt åkte ur Elitserien i hockeyn.

210 129 personer
Sammanlagd publik som såg Djurgårdens ishockeymatcher på Hovet och i Globen under säsongen 2011/2012. Det gör att vi är det överlägset största laget publikmässigt sett i hela Globenområdet och Johanneshov, oavsett idrott (178 958 personer i Elitserien + 31 171 i kvalserien).

137 742 personer
Sammanlagd publik som såg Djurgårdens matcher i Allsvenskan 2012. Denna siffra gjorde oss till det starkaste publiklaget i Stockholms kommun, och näst starkast i Svealand (efter SVFF-dopade Solna Aik).

67
Antal bussar som Järnkaminerna skickade ut på vägarna under 2012. Det är det högsta antalet bussar sedan guldåren, och sett till hur dåligt vi gått sportsligt får man säga att det är vårt starkaste bussår någonsin. Visste du förresten att Djurgården Supporters Club skickade iväg organiserade bussresor redan på 50-talet, som första supporterförening i Sverige? Bortaresandet är i våra gener.

19 385
Antal Djurgårdare totalt på allsvenska bortaläktare under 2012. Vi vet inte hur detta står sig mot övriga fotbollsklubbar i Sverige men vi vågar gissa att vi är i toppen, kanske till och med överst. I vilket fall ett starkt bortareseår, inte minst sett till de usla resultaten. Delta även du genom att skriva upp dig till Karlskoga 16 februari och Helsingborg 31 mars.

1312
Sifferakronym för… äh, strunt i det förresten.

11433
Supporterforum som fyllde tio år i år, samt ett postnummer vi alla älskar.

1891
Vårt födelseår. Vi skulle dock egentligen ha bildats redan 1889 om inte Styvben Starke krökat upp medlemskassan.

1981
Året då Blue Saints bildades, supporterföreningen som sedermera kom att bli Järnkaminerna. 32 år i år, du är väl medlem?

1
Vad vi är, vem som än sticker upp.