Vi är hjältarna i blåa ränder

Det är dags igen. Känslorna bubblar upp, den traditionsenliga ångesten kommer smygande eller som en plötslig käftsmäll. Allt det där vet ni, det vankas derby.

Men den här söndagen är inte vilken som helst. Djurgårdsfamiljen kallar till Supportrarnas halvlek inför matchen, något vi hoppas ska bli en manifestation som aldrig tidigare skådats för vår supporterkultur.

En viktig del i det är matchtröjan, obligatorisk för alla Djurgårdare denna match. Det var längesen man såg ett hav av blåränder på ett derby, men nu är det dags. Vi har varit alldeles för dåliga på att visa upp oss i den tröja som vi alla drömt om att få spela i. Ta på dig de blåa ränderna på söndagen och bär tröjan med stolthet! Vi supportrar har all anledning att göra det. Vi är alltid värda ränderna vi bär.

År efter år har vi stått kvar, i tider av ekonomisk och sportslig misär har vi blivit starkare och mer sammansvetsade. Vi har haussat match efter match, vi har levererat tung stämning och fantastiska tifon – trots att vi sällan fått något tillbaka.

Vi har väldigt mycket att vara stolta över. Det finns inga större hjältar i blåa ränder än de som ställer sig på den södra kortsidan på Friends Arena på söndagseftermiddagen.

Känn det i bröstet när du vaknar på morgonen. Känn också ansvaret att gå ut och ge allt, precis som vi vill att spelarna alltid ska göra när de bär våra färger.

Fullt ös från första sekund. För varandra och för vår passion.

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna

Läs mer om Supportrarnas halvlek här