Syftet med reseklubben är att transportera Djurgårdare till bortaplan på ett bra sätt till ett så billigt pris som möjligt. Resorna sker vanligtvis med buss. Här följer praktisk info för er reseklubbsresenärer. Under Aktuella resor hittar du info om respektive resa och hur du skriver upp dig.

Säsongen 2016 hade vi målsättningen att bli jämnare i vårt bortafölje och att inte ställa in någon resa. Vi uppnådde båda dessa mål. 2017 siktar vi på att bli ännu jämnare, bli fler på de mindre attraktiva bortamatcherna samt göra ännu fetare och fler invasioner.

Vi kan i vissa fall bara erbjuda ett begränsat antal bussar och vi behöver oftast ge besked till bussbolaget i ett tidigt skede. Vi gör därför en bedömning vad chansen att fylla en buss är och begränsar antalet platser. Om vi gör bedömningen att vi inte kommer att fylla ännu en buss begränsar vi antalet platser tidigare än sista bokningsdag. Om vi öppnar upp en till buss men inte lyckas fylla den kommer vi att behöva betala mellanskillnaden vilket gör att vi har svårt att hålla priserna nere på kommande resor. Vissa resor kan vi hålla ett pris på ett begränsat antal bussar, vi förbehåller oss då rätten att höja priset. Det innebär att du gör klokast i att anmäla dig så fort som möjligt så Reseklubbens organisation kan planera och boka bussar i tid. Oavsett sista anmälningsdag kommer vi inte att plocka in fler bussar när det antalet platser vi kan erbjuda är slut.

Anmälningsrutiner

Du anmäler dig på något av följande ställen:

  • Järnkaminernas souvenirstånd på Hovet bakom A15 – A18
  • Järnkaminernas souvenirstånd på Stockholmsarenan bakom den södra läktaren
  • Via “Mina sidor” på Föreningshuset eller vår uppskrivningslänk för helt nya medlemmar (LÄS MER HÄR)

Avgång

Om inget annat anges så avgår bussarna alltid från Stockholms Stadions Klocktorn. För att hålla vår tidsplanering väntar inte bussarna på någon, så kom i tid. Sikta på att vara där minst en kvart innan avresa, vid större resor en halvtimme.

Matchbiljett

Ingår INTE i resans pris, såvida inte detta anges. Info om försäljning av matchbiljetter hittar du vår hemsida.

Medlemskap & medlemskort

Det är krav på att man skall vara medlem i Järnkaminerna på våra resor. Detta för att resorna arrangeras av Järnkaminerna, för Järnkaminernas medlemmar. Medlemskort skall kunna visas upp under resan. Är du inte medlem går det alldeles utmärkt att lösa detta vid våra souvenirstånd eller via nätet. Har du inte fått ditt medlemskort vid avresa går det bra att visa upp din bokningsbekräftelse som du får till din mail när du bokar medlemskap, antingen i mobilen eller utskriven.

Att göra kvällen innan avresa

Kolla alltid på vår hemsida för senaste info och eventuella ändringar i reseplanen. Det kan exempelvis gälla avresetid och avreseplats. Förbered din biljett som du ska visa upp när du kliver på bussen. Du kan antingen skriva ut den eller visa upp den i mobilen.

Landsort

Bor du i landsort och vill bli plockad på vägen till en bortamatch? Skicka då ett mail till reseklubben@jarnkaminerna.se och se om bussen/bussarna kommer att passera din stad. OBSERVERA att vi enbart plockar upp folk längs med färdvägen och på smidiga och enkla platser för bussen att stanna på. Som komplement till detta har vi ett antal utmärkta landsortsfraktioner som man kan åka med, bland annat JK-Syd som du hittar på www.jksyd.se.