Syftet med reseklubben är att transportera Djurgårdare till bortaplan på ett bra sätt till ett så billigt pris som möjligt. Resorna sker oftast med buss men även med tåg vid större resor, flygplan vid utlandsresor och vid sällsynta tillfällen med båt. Här följer nu lite praktisk info för er reseklubbsresenärer.

Bussbolag

Vi reser med moderna och bekväma turistbussar. Alla bussar är utrustade med luftkonditionering, cd- och dvd-spelare samt toalett. Bussarna är givetvis rökfria.

Vi kan i vissa fall bara erbjuda ett begränsat antal bussar. Det innebär att du gör klokast i att anmäla dig så fort som möjligt så reseklubbens organisation kan planera och boka bussar i tid. Oavsett sista anmälningsdag kommer vi inte att plocka in fler bussar när de vi kan erbjuda är slutsålda!

Anmälningsrutiner

Du anmäler dig på något av följande ställen:

 • Järnkaminernas souvenirstånd på Hovet bakom A15 – A18
 • Järnkaminernas souvenirstånd på Tele 2 arena
 • Dygnet runt på www.jarnkaminerna.se . Klicka på fliken “Reseklubben” så hittar du aktuella resor.

Avgång

Om inget annat anges så avgår bussarna alltid från Klocktornet Stockholms Stadion. Se till att vara på plats vid Klocktornet minst 20 min innan avresetid för bussarna väntar inte på någon.

Matchbiljett

Ingår INTE i resans pris, såvida inte detta anges. Matchbiljettetter till bortamatcher kan du ofta köpa via våra olika försäljningsställen alternativt så är det direktinsläpp vid arenan.

Medlemskap & medlemskort

Det är krav på att man skall vara medlem i Järnkaminerna på våra resor. Detta för att resorna arrangeras av Järnkaminerna, för Järnkaminernas medlemmar. Medlemskort skall kunna visas upp både vid påstigning av färdmedlet, samt även vid eventuell kontroll utefter vägen. Medlemskortet skall även visas upp vid anmälan av resan, är du inte medlem går det alldeles utmärkt att lösa detta vid våra försäljningsställen direkt på plats och då får du kortet direkt i handen.

Landsort

Bor du i landsorten och vill åka med våra bussar så gör du på följande vis. Skicka ett mail till reseklubben@jarnkaminerna.se och se om bussen/bussarna kommer att passera din stad. Därefter bokar du din resa via webben och skriv noggrant in namn, avreseort samt ett TELEFONNUMMER som vi kan nå dig på för att komma överens om påstigningsplats. Detta moment utför du i rutan “Specialönskemål” OBSERVERA att vi enbart plockar upp folk längs med färdvägen och på smidiga och enkla platser för bussen att stanna på. När det gäller tågresor kan vi tyvärr inte stanna längs färdvägen. Som komplement till detta har vi ett antal utmärkta landsortsfraktioner som man kan åka med, bla JK-Syd som du hittar på www.jksyd.se.

REGLER PÅ RESORNA

 • Kom i tid för bussarna/tåget väntar inte på någon. Ha som riktlinje att vara på avreseplatsen minst 20 min innan avresetiden så underlättar du att resan avgår i tid.
 • Vill ni åka tillsammans i en större grupp får ni helt enkelt vara på plats i god tid, söka upp en tom buss och snacka med bussvärdarna så löser sig allting. Icke att förglömma är att en stor del av charmen med bortaresor är att man alltid träffar nya roliga människor med rätt färger i hjärtat.
 • Respektera bussvärdarna, deras ord är LAG för utan dessa skulle vi inte kunna bedriva någon reseverksamhet. Bussvärdarna sätter standarden på resan, uppfyller du inte deras förhållningsorder kan du närsomhelst bli avvisad från bussen och får ta dig hem för egen maskin.
 • Släng burkar, flaskor och skräp i dom uppsatta sopsäckarna som finns placerade i mittgången. Det blir så mycket enklare för värdarna att städa ur bussarna och vi slipper onödiga städräkningar som bara resulterar i dyrare resor.
 • GE FAN i att spy i bussen. Skulle olyckan ändå vara framme kostar det 1500 kr och vi kommer då att ta ditt medlemskort tills detta är betalt.
 • GE FAN i övrigt svineri såsom att sno busshammare, slå sönder säten, dra ner gardiner eller slå sönder rutor. Det kostar bara reseklubben pengar som enbart resulterar i KRAFTIGT höjda respriser om det överhuvudtaget efter sådana incidenter kan arrangeras fler resor. Värt att veta är att det inte är allt förmånga bussbolag som vill köra supportar nuförtiden. Festa och röj med värdighet, behandla bussens inventarier som prylarna i ditt eget hem så slipper vi dyra extraräkningar.
 • Drick alkohol och festa med dina polare, men festa med måtta. Bussarna avgår alltid i god tid och stannar oftast i den aktuella stad för ett pubstopp. Detta innebär att resan ofta blir lång och då får man  dricka med måtta, ha jävligt kul och sedan ge vårt älskade Djurgår´n det stöd dom förtjänar.
 • Självklart är det inte bara bussvärdarnas ord som är lag, givetvis ska man följa vad busschaffören säger också, men sånt anser vi vara självklart. Vill ni något, eller undrar över något så ta kontakt med bussvärdarna så hjälper dom er mer än gärna.
 • Vi bedriver ingen taxiverksamhet, dvs vi gör inte massa stopp för folk som bor längs med vägen (obs gäller ej landsort) utan bussen går från punkt A till B och sedan från punkt B till A. Detta för att folk som bor i andra delar av staden lätt blir irriterade för deras resa försenas, bussen kanske ska vidare till ett nytt resmål direkt efter att vi blivit avsläppta, samt att extratid utanför dom tiderna vi anger kostar pengar.
 • Resevärdarna blir alltid jätteglada om ni städar upp runtomkring er när vi närmar oss Stockholm så att dessa slipper stå kvar vid centralen två timmar efter hemkomst och städa upp.