Pubguide inför IFK-DIF: Storsamling på Gamleport

Dela gärna!

Gamleport har plats för över 1000 Järnkaminer!

 
Adress:
Östra Larmgatan 18, Göteborg
Öppnar: 11:00
Hemsida: http://www.gamleport.se/

Nu kör vi en fet pubsamling och uppladdning inför bortapremiären. Gamleport ligger väldigt bra till, nära Centralstationen, nära arenan. Vi har talat med ansvariga på stället och planerat för vår ankomst både i kapacitet, personalstyrka och sortiment. Gamleport har inte bara möjlighet att ta emot och snabbt servera mycket folk, de är även vana vid supportrar. Traditionellt är detta ett Gaishak som för lördagen får husera som “vårt” ställe.

Gamleport har tre vånigsplan och det övre planet är helt vigt åt oss Djurgårdare inför matchen. Där finns kapacitet för över tusen Blåränder och bra åtkomst till många barer. Ett plus är att taket vid fint väder kan öppnas upp mot bar himmel och fint väder verkar det bli. Nedan finns lite info kring mat och dryck som erbjuds för Blåränder under dagen.

Mat – Påskbuffé för 69 kr

Då många av oss, bl.a. vi som anländer med tåget har varit uppe en stund och det närmar sig lunchtid vid ankomst så kan det vara bra med något att äta innan matchen. Vi har styrt upp en buffé som högtiden till ära går i Påsk-tema och kostar 69 kr. Betalningen för buffén sker genom baren där du erhåller bestick och tallrik.

Prisexempel dryck

  • Norrlands Guld –  39 kr (sponsrad öl)
  • Övriga ölsorter på flaska och fat – 49 kr
  • Breezer – 59 kr
  • Ett glas vin – 39 kr 

Mycket annat finns att välja bland drinkar osv.

 

Kortfattat om fler pubar på vår sida Avenyn

 
Om ni mot förmodan inte skulle få plats på Gamleport så finns det fler ställen att kika in för att ladda upp inför matchen. Några följer här nedan.

Styrbord Babord

Precis vid bron på Kungsportsplatsen har vi båten Styrbord Babord på vänster sida med näsan norrut. Ingen direkt uteservering, men som kuriosa brukar en skön FAC51-klubb hålla till här vissa fredagar, kan vara värt att hålla koll på för er som kommer ner dagen innan.

Berså

Mittemot båten som nämns ovan ligger stället Berså. Här erbjuds en bekväm, slö och bra uteservering och därtill helt ok mat. Detta ställe får pluspoäng för att de har Newcy Brown på fat.

Saluhallen

Inte långt från Berså (på baksidan av samma fastighet, typ) ligger Saluhallen, där man på Kungstorget finner uteserveringen Till Salu.  Den ligger lite fristående på själva torget. På Kungstorget finns det dynamiska falafel-, kebab- eller thaivagnar. Trivsamt så det förslår för de som vill trotsa Påsk-buffén på Gamleport.

Sjuans Ölhall

På andra långsidan av Saluhallen ligger ett skönt litet ölhak, Sjuans Ölhall. Tänk en mindre version av Kvarnen, men utan småländska IT-bajare och det där flashiga barutrymmet bakom. Faktiskt är golvet av samma modell som i Kvarnens ölhall.  Egen flasköl och bl.a. mörk Staro på fat.

Väl mött i Göteborg!