Bästa bilderna från supporteråret 2012

Dela gärna!

Med start den 7 december sammanfattar vi supporteråret 2012 med en fet Djurgårdsbild om dagen. Bilderna läggs upp på Facebook och Twitter varje dag samt i denna artikel som uppdateras allt eftersom.

Bild 16: Göteborg borta.

f.

Tänd ett ljus och låt det brinna. God jul alla Djurgårdare!

Fixa säsongskort till klacken 2013!

* * *

Bild 15: Bengaler, Råsunda.

Årets andra derby innehöll endast ett fåtal ljusglimtar, bland dem en tung bränning. Här fångad i den röda dimman en bit upp på södra mellan. Trots medias förvirrade likhetstecken mellan pyroteknik och huliganism visade Djurgårdsfamiljen på ett vackert och effektfullt sätt att bengaler hör hemma på våra läktare.

Fixa säsongskort till klacken 2013!

* * *

Bild 15: Klättring, Örebro borta.

 

 

Örebro borta var en av årets större invasioner, Erton presenterade sig på allvar och de framför tv-rutorna fick höra kommentatorer som gång på gång konstaterade att det lät som om det var vår hemmamatch. Stort plus för klättervänligt nät framför vår läktare!

Kommande resor: Västerås borta 28 december och allsvensk premiär mot Helsingborg 31 mars.

* * *

Bild 14: Ponchotifo.

 

Ett av tre tifosteg i årets andra derby. Till skillnad från de flesta tifon så syntes detta hela matchen. En bra påminnelse till packet på andra sidan Råsunda om vad vi tycker.

Nästa år får gnaget för första gången på tio år möta oss på bortaplan, bli säsongare i klacken så slipper du risken att missa det.

* * *

 

Bild 13: Välfyllt södra i första derbyt.

f

Något vi verkligen inte får glömma är att vi fullständigt sjöng ut råttorna i årets första derby, deras sista hemmaderby någonsin. Snöpligt slut på matchen, men vi gick rakryggade därifrån.

Vill du vara säker på att inte missa vårt första hemmaderby på hemmaplan på tio år? Bli säsongare i klacken.

* * *

 

Bild 12: Kalmar hemma, hyllning till Knivsta.

En hyllning till en hjälte. Matchen var den första i raden av 1-1 matcher Djurgården spelade denna säsong. Från denna match minns vi också ex-gnagaren Daniel Mendes vidriga målfirande. Han sprang ut mot Sofialäktaren med händerna i vädret och möttes av ilska och ett par fula ord. Till Aftonbladet sade han sen: “Hela sidan var Djurgårdens klack, var skulle jag ta vägen?”.

Vill du se till att motståndarspelare känner sig ovälkomna även 2013? Bli säsongare i klacken.

* * *

Bild 11: Stadionpremiär.

Stadionpremiär. Ordet i sig väcker tankar på vår, spänd förväntan, blårandiga fjärilar i magen och drömmar om stordåd på plan och på läktare. På bilden ser vi ett övergångsställe utanför Stadion från årets premiär, redo att ta emot Blåränder.

Du som inte orkar vänta till DIF-Mjällby 8 april kan redan nu boka upp storresor med Djurgårdsfamiljen; Västerås borta 28 december och allsvensk premiär mot Helsingborg 31 mars.

* * *

Bild 10: Häcken hemma, regn.

f

Vädergudarna var på riktigt blött humör, men vad gör det om man är Djurgårdare? 0-3 i baken och mental stämning, vi är uppenbarligen bäst när det regnar på läktarna åtminstone.

Inget säsongskort i klacken i år? Då vill vi att du fyller utökade klacksektionen L – i år ska vi slå rekord i sålda klacksäsongskort för andra året i rad!

* * *

Bild 9: Kaknäscupendeltagare.

 

En riktigt lyckad Kaknäscup gick av stapeln i somras, och här är en av deltagarnas inskickade bilder, både skenben och vadben rök.

Vill du bidra till en lika rolig och hård Kaknäscup 2013? Bli medlem i JK!

* * *

Bild 8: “Djurgårdsfamiljen”-tifo, Elfsborg borta.

En av Fabrikens bästa skapelser någonsin enligt många, och det på en sprängfylld bortaläktare 45 mil bort.

Vill du se till att 2013 innehåller fler sådana här grymma bortaresor? Skriv upp dig till Helsingborg borta redan nu.

Bild 7: Tauer i klacken.

En av DIFs största i modern tid återvände denna säsong för att hälsa på klubben i sitt hjärta. Han passade även på att dra igång en ramsa på räcket. Föga förvånande föll valet på “allmänna idrottsklubben horungar”.

Bli medlem i Järnkaminerna 2013.

Bild 6: Rök mot IFK Göteborg hemma.

Rökig inledning mot IFK Göteborg hemma. Över 10 000 på läktaren, vinst, osynliga stenar(!), tre poäng och ett riktigt grymt Fabriken-tifo. En riktigt fin Djurgårdsdag.

Vill du stöta Fabriken lite extra inför 2013? Lägg på Supporterhundringen när du blir medlem i JK.

* * *

Bild 5: Grattis Berit.

Hyllning av Berit på hennes födelsedag, Örebro hemma. Bilden fångar ett grymt flagghav och en enkel men kärleksfylld hyllning till Berit och Östra. Ståplatsläktare och pubkultur; två hörnstenar i vad som är Djurgårdens IF.

Vill du vara med om att uppleva klacken 2013? Förläng ditt klacksäsongskort idag, eller bli ny klacksäsongare på sektion L. All info här.

* * *

Bild 4: Invasion av Norrköping.

 

En av många invasioner av Djurgårdsfamiljen denna säsong. Denna gång i Norrköping. Här hade Peter Nymann precis gjort mål och ja, bilden talar för sig själv. Vill du ha fler liknande invasioner nästa säsong? Se till att skriva upp dig tidigt på resorna, bli medlem i JK 2013 och lägg på Supporterhundringen där halva summan går oavkortat till Reseklubben och andra halvan går till Fabriken.

* * *

 

Bild 3: Måljubel, Malmö hemma.

Måljubel mot Malmö hemma. I slutändan är det ofta de här sekunderna som ger de största kickarna, tight tryckta mot andra Djurgårdare med armarna viftande och ansiktet i lyckospasmer. Särskilt mot äckliga motståndargäng som MFF.

Förresten, idag släpptes klacksäsongskortet för 2013 till allmän försäljning.

* * *

Bild 2: Hemmapremiär, Stadion

Stadionpremiär. Den näst sista i ordningen för vår del, och vilken dag. Fet klack, tifo över hela Stadion och förväntan i luften. Bilden sammanfattar det hela bra; trångt på ståplats, halsdukar upp och total stolthet hela dagen.

* * *

Bild 1: Marsch i Borås, bortapremiären

En av de bilder som visats mest under hela året, och kanske börjar den bli lite uttjatad. Men den är onekligen en av de fetare supporterbilderna någonsin och visar vad vi kan åstadkomma när vi vill. Borås var DIF den där dagen, till etthundra procent.

Vill du bidra till att skapa fler sådana här upplevelser 2013? Skaffa säsongskort i klacken!