Power break = DIF-allsång

Dela gärna!

Hockey på Hovet är inte som hockey i andra delar av landet. I resten av landet finns ingen levande supporterkultur och Hockeyligans olika jippoidéer är väldigt populär där. Hockeyligan har därför lyckats få igenom så kallade “power breaks” under matcherna. I grundserien så har det varit “Dagens crosscheck från Siba” i andra perioden och nu i slutspelet så är det ett power break i varje period. Under dessa pauser så gör Onico reklam. DIF Hockey har lyckats styra bort så att vi slapp ha en kiss-cam utan istället ett hjärta, bild på Djurgårdsskölden och Onicos bild med texten “Visa din kärlek”.

Under de här avbrotten så måste DIF Hockey samtidigt spela musik (detta var det många som anmärkte på i lördags). Istället för att spela någon jippomusik så har DIF Hockey och JK styrt upp tre sånger med DIF-anknytning. Dessa tre är Oasis klassiker Wonderwall, Bob Marleys Three Little Birds samt Rod Stewarts version av Sailing. När du hör att sången går med, sjung med så gör vi det här till något bra.

Vi vill samtidigt rikta kritik mot den här typen av ingrepp i hockeyn och uppmana Hockeyligan att tänka om i framtiden, för supporterkulturens bästa.