DIF-Linköping imorgon – grymt viktig match inför slutspelet

Dela gärna!

Efter en skön 1-0-seger uppe i Luleå på lördagskvällen samtidigt som tvåan Linköping förlorade mot Färjestad har DIF faktiskt en bra chans att komma tvåa i årets Elitserie. Detta skulle innebära att man kan välja mellan lag 6 och lag 7 eller 8 att möta i kvarten istället för lag 5 och lag 6 eller 7. Det skulle också betyda garanterad hemmafördel även i en eventuell semifinal.

Bakåt i tabellen är det trots inledningen i denna text knappast lugnt ännu. Skellefteå har samma poäng och Färjestad ligger bara tre bakom. Vad som dock är glädjande är att Djurgårdens målskillnad krossar de båda andra lagens. En fjärdeplats är oerhört viktig för att få ytterligare en hemmamatch i kvartsfinalserien.

Vi har haft svårt för Linköping i år men till Hovet gillar inte östgötarna (här inkluderar vi inte bara Magnus Johansson utan även resterande 21 spelare som dock inte härstammar från östgötaslätten) att komma. Vi ska ge Daniel Fernholm och de andra ett mottagande som ska ge dem hemska vibbar från tidigare möten på Hovet och även passa på att värma upp rejält inför dubbelhelgen i Göteborg och inte minst slutspelet. Biljetter köps som vanligt bäst på difhockey.se

Här é mesta mästarna, hurra, hurra…