Veckans hockey vecka 44

Dela gärna!

Tisdag 27/10 – DIF – Skellefteå AIK

Veckan inleds med att gamle DIF-tränaren Hans Särkijärvi kommer på besök med sitt nygamla lag Skellefteå där det blivit succé. Förra året tog sig laget till semifinal och årets säsongsinledning har varit imponerande och placerar laget på en andraplats i tabellen efter tolv omgångar. Lagen har mötts en gång tidigare när Djurgården kunde vinna med uddamålet i Skellefteå efter att Nicklas Danielsson snabbt replikerat en Skellefteåkvittering i slutperioden.

Matcherna mot Skellefteå blir oftast jämna historier där hemmaplan vanligtvis fällt avgörandet, mycket på grund av lagens starka publikstöd. Eftersom DIF vann borta gäller det att se till att det inte öppnar för en bortaseger även i tisdagens möte. I Norrlandslaget ser det lite annorlunda ut sedan sist då både Ivan Majesky och Tomas Surovy anslutit till klubben samtidigt som Mathias Månsson sparkats och hamnat i Rögle.

Torsdag 29/10 – Brynäs IF – DIF

Efter att ha totaldominerat sin andra hemmamatch för säsongen tappade Djurgården till slut 3-0 och 4-2 till 4-4 på Hovet mot Brynäs. Efter en fantastisk förstaperiod rasade laget ihop. Sedan dess har den där rejäla anstormningen i första saknats med resultatet att DIF istället spelat bra i längre perioder av matcherna.

Brynäs är annars det lag som spelat flest oavgjorda matcher i serien. Matchen i Stockholm var en av lagets fem enpoängare hittills. På grund av detta och det faktum att man tillsammans med jumbon Timrå gjort minst mål i serien gör att man för närvarande ligger utanför slutspel på en niondeplats. Just målskyttet har dock kommit igång efter just 4-4-matchen mot DIF och nyförvärvet från Färjestad, Eero Soumervouri, tycks ha vaknat till liv. Tyngre går det dock för Magnus Kahnberg som ännu inte stått för något mål. Kommer han inte igång kan Brynäs i längden få det svårt. Men DIF brukar ha svårt för det klassiska Gävle-laget på bortaplan.

Lördag 31/10 – DIF – Timrå IK

Hockeyveckan avslutas med ytterligare ett par återbesök på Hovet. Timrås tränare “Challe” Berglund vann fem SM-guld med DIF som spelare och tränade laget tillsammans med Hans Särkijärvi i tre säsonger. Nu har han dessutom förstärkt laget med Niklas Anger, Djurgårdens bäste målskytt från ifjol. Det har dock gått trögt för honom hittills med bara två mål och en assist. Målen kom dessutom i en och samma match, nämligen storsegern hemma mot Linköping.

I övrigt i Timrå är det kanadensaren Daniel Corso som stuckit ut mest. Med tio poäng hittills är han lagets bäste poängplockare. I övrigt har det sett riktigt tungt ut, framför allt i försvaret. Laget har släppt in flest mål i serien trots två normalt sett duktiga målvakter i Andreas Lindbäck och Magnus Åkerlund. Framåt måste spelare som Fredrik Hynning och nyförvärven Laurent Meunier och Kirill Starkov kliva fram. Senast lagen möttes bröt DIF en helvetessvit då man vann borta mot Timrå för första gången sedan 2005. Men trots det är Sundsvalls förortsgäng ett lag som Djurgården normalt har väldigt svårt för.