Motståndarkoll: Kalmar FF

Dela gärna!

Djurgårdens resultat mot Kalmar FF förra året var ganska osmickrande. Bortamatchen minns antagligen de flesta som en riktig vånda. En förlust med 5-1 och Sebastian Rajalaksos avstängning efter att tv-kamerorna fångat en frustrerad spelare när han väljer ord som var mindre smickrande för domaren. Hemma på hösten var det ett Djurgården utan mycket hopp som mötte ett väldigt tråkigt Kalmar. Smålänningarna vann ändå med 1-0. Kanske inte så oväntat med tanke på att Kalmar hade ett sm-guld i sikte. 

De tongivande spelarna i Kalmar FF sammanfattas ganska enkelt: några brassar, några bröder Elm och Henrik Rydström. När det gäller just bröderna Elm så har en av de tre tongivande bröderna lämnat Kalmar och Viktor Elm återfinns just nu i holländska Heerenveen. Landslagsmannen Rasmus är fortfarande kvar i Kalmar men kommer antagligen att försvinna snart. På Kalmars Barometerns – Kalmars lokaltidning – hemsida så pågår just nu en omröstning om vilken liga som fansen önskar se Elm i. Med andra ord är det ganska tydligt att ingen räknar med att han ska bli kvar. Att han är en spelar som Djurgårdsförsvaret bör hålla koll på visade han upp senast i måndags när han med sina två mål sänkte Malmö FF.

César Santin, en av förra årets viktigaste anfallare i Kalmar har lämnat och blev ersatt av en annan brasse. Kalmar riktade kikaren mot Solna och Daniel Mendes som återvände till Kalmar efter att tidigare ha spelat där under en säsong. 

Kalmar har haft en del skador och under den senaste matchen mot Malmö FF så saknades fem stycken spelare i laget: Lourival Assis, Mikael Eklund, Marcus Lindberg, Erik Israelsson och Tobias Carlsson. Kanske har Kalmar en ny spelare på lördag. När Kalmar mötte GIF Sundsvall i svenska cupen så verkar Stefan Ålander ha imponerat så mycket att han värvats.