Djurgårdens IF All Stars v. FC United of Manchester

Dela gärna!

Stockholm Stadion
22 Maj 2009, 19:00

Fredag den 22:e maj möter ett allstar-lag från Djurgårdens IF det engelska laget FC United of Manchester i en vänskapsmatch på Stockholm Stadion. I Djurgårdens lag deltar före detta Djurgårdsspelare som Bo Andersson, Steve Galloway, Vito Knezevic och Glenn Schiller, samt tre stycken supportrar som får dra på sig DIF-tröjan på Stadion.

Lidingösidan är öppen (sektion A-F), inträde 50 kr betalas vid insläppet. FC-supportrarna samlas på sektion A och B, Djurgårdare på E och F.

Om FCUM
FC United är känt världen över som klubben som grundades av Manchester United-supportrar som tröttnat på kommersialiseringen av fotbollen i allmänhet och av Manchester United i synnerhet. Klubben bildades 2005 och har avancerat raskt genom det engelska ligasystemet.

– FC United har kultstatus i den internationella supporterkulturen. Det här är supportrarna till ett av världens mest framgångsrika lag som en dag stod upp och sa ifrån när deras klubb förvandlades till ett internationellt eventjippo. Det är ett stort nöje och en ära att Järnkaminerna kan arrangera den här vänskapsmatchen och utveckla sociala projekt tillsammans med dem, säger Lena Gustafson Wiberg, projektledare hos Järnkaminerna.

I matchen mot FC United ställer Djurgården upp med bland annat Bo ”Super-Bo” Andersson, Steve Galloway, Vito Knezevic, Kjell Frisk, Glenn Schiller och Kenneth Bergqvist.

Seminarium: “United supporters – powers and possibilities”
Utöver själva matchen anordnas ett seminarium med titeln ”United supporters – Powers and Possibilities”. Syftet är att lyfta fram och diskutera olika former av supporterinflytande – på läktare, i styrelserum och i samhället. Dessutom berörs ämnen såsom utanförskap, integration och huliganism. Läs mer om seminariet och hur du anmäler dig här (PDF).

– Precis som hemma i England kombinerar FC United fotbollen med aktiviteter där vi som supportrar försöker bidra till ett bättre samhälle. Vi är tacksamma för att Järnkaminerna har gett oss möjligheten att spela den här matchen och delta i seminariet, och vi ser fram emot att få komma till Stockholm och visa vilka goda värden fotbollsupportrar kan skapa tillsammans, säger Alison Watt, styrelseledamot hos FC United.

Seminariet hålls på Olympiaterrassen på Stockholm Stadion med start kl. 13:00, den 22/5. Priset är 200 kr och då ingår mat, en dryck och matchbiljett. Anmäl dig genom att maila ditt namn till [email protected].

Mingel
Efter matchen hålls ett mingel i Torben Grut-salen, öppet för alla över 18 år. Musik, billig dryck och en perfekt start för vidare äventyr på fredagkvällen. Välkommen!