Utvärderingsmöte med polisen

Dela gärna!

Inför båda matcherna som nämns ovan har inledningen på matchdagen i form av bemötande från polis och attityd från supportrar/besökare enligt våra källor varit mycket positivt. Däremot har vissa händelseförlopp under och efter matcherna lämnat en hel del att önska. Vi har nu ett uppkommande utvärderingsmöte med Stockholmspolisen i början av nästa vecka. Här ska vi prata igenom derbydagen den 20:e april och komma med såväl positiv som negativ feedback.

Mindre stök, men mera bök

Vi har vår egen syn klar på polisens insats under måndagen. Det positiva vi vill ta upp är bemötandet som Djurgårdare fick i bl.a. Humlegården och en rent generellt förbättrad attityd. Överlag upplevs derbyt som en lugnare tillställning. På den negativa sidan finner vi det mesta kring lösningen med att Råsundas norra läktare evakueras till Näckrosens tunnelbanestation. Detta är i grunden en bra lösning, men då måste kommunikation och förbindelser fungera. I måndags var det flertalet supportrar som inte hittade till Näckrosen och de som gjorde det har minst sagt upplevt svårigheter att ta sig därifrån. Detta måste åtgärdas snarast om denna lösning skall vara gångbar framöver, vilket är vår förhoppning.

Utvärdering av derbykvällen

Det var tidigare utlovat att det skulle finnas tydlig ansvning i form av såväl skyltar som uniformerad polis för att hjälpa åskådare som inte hittar i området att finna tunnelbanestationen Näckrosen. Så var inte fallet i måndags.

Besökare som lungt och sansat tog sig till Näckrosens tunnelbanestation fick vänta oerhört länge på att åka därifrån och flera tåg åkte förbi i båda riktningar utan att stanna. Mycket knapp information gavs till de som väntade och de personer som efter lång väntan ville hitta andra vägar hem hindrades av polis vilket skapade oro.

Detta är en ytterst beklaglig hantering av evakueringen och försvårar arbetet kring en naturlig uppdelning av massorna i framtida derbyn. Ifall personer med detta avskräcks från att i framtiden gå från norra läktaren till Näckrosen är enligt vårt tycke mycket förlorat.

Polismöte – skicka synpunkter till oss!

Järnkaminerna har på tisdag kväll den 28:e ett möte inbokat med ansvariga poliser för att vädra de synpunkter som finns gällande kvällen i allmänhet men Näckrosen i synnerhet. Därför mottar vi gärna era synpunkter gällande det polisiära arbetet under måndagen, negativa som positiva. Maila dessa till styrelsen [a] jarnkaminerna.se.

Vi återkommer självklart med en rapport från mötet nästa vecka.