Sjukt bitter förlust, sjukt kul resa!

Dela gärna!

När Nya Gamla Guldpilen rullade in på Centralstationen i Göteborg fick sig många av de ca 600 på tåget sig en varm, välkomnande överraskning. Vid perrongens ände stod redan ca 200 Djurgårdare och värmde med välkomnande sånger som snabbt de nyanlända Blåränderna stämde upp i.

Vid ankomsten till Götet ska även polisen ha en liten ryggdunk då de lyssnat till vår uppmaning att för en gångs skull ge oss ett sansat bemötande. På plats fanns enstaka poliser som visade vägen till samlingshaket Gamleport. Dessa stod utan kravallutrustning och var faktiskt jävligt trevliga i sitt bemötande.

När tågresenärerna slutit upp med de övriga på Centralstationen begav sig nästan alla direkt till Kungsportsplatsen och Gamleport. Efter en bra uppladdning med mycket sång och hålligång var det dags för marsch annordnad av Fabriken/UCS. Själva matchen ska vi inte nämna överhuvudtaget annat än att inställningen på våra fotbollsläktare börjar bli betydligt bättre!

Inför hemresan på Centralstationen blev det dessvärre som så många gånger tidigare rörigt. Många Djurgårdare som vill hem samlas automatiskt där och detta drar åt sig sämre motståndarsupportrar. Dessvärre har göteborgspolisen än idag väldigt dålig kontroll på detta och skapade ytterligare kaos i deras försök att stävja det kaos som uppstått. När polisen skulle in och göra sitt åsamkade man inte bara mer personskador, man lyckades även köra över en person med en av bilarna. Mindre lyckat på många sätt, framförallt när man vill gå extra hårt åt “Stockholmarna”.

Tåget kunde slutligen avgå på utsatt tid och de flesta resenärer på hemvägen tycktes ha lika stora leenden på läpparna som på nedvägen. Historiskt bitter stortorsk till trots så värmer det att umgås med Djurgårdsvänner.

Sammanfattningsvis en otroligt tung match, men återigen en otroligt kul tågresa! Alla resenärer skötte sig exemplariskt och det är ett nöje att ordna tågresor med Djurgårdsfamiljen. Det gör det värt allt slit som vi måste lägga ned för att få till dessa resor. Nu glömmer vi själva matchen och satsar på att bli fler än någonsin i Malmö den 10 maj. JK fixar ett tåg som det redan nu går att skriva upp sig på.

Nu laddar vi om och ses på Stadion mot Gefle på onsdag!