Arenaguide: Nya Gamla Ullevi

Dela gärna!

Premiärmatch på Nya Gamla Ullevi blir gäspderbyt mellan Gais och Öis, men den verkliga premiären kommer omgången efter. Om det är slump eller ödet att IFK:s premiärmatch på den nya arenan spelas mot Stockholms mest framgångsrika fotbollslag och bortafölje är osäkert. Men vad som är säkert är att tusentals Djurgårdare kommer att vara där och visa Sverige hur man går på fotboll.

Dags att få igång resandet igen! Skriv upp dig på tåget!

De senaste åren har varit en nergång bortaresemässigt, vi har varit nästan lika dåliga som våra antagonister från grannkommunen. Finns det ett bättre läge att återigen visa vilka som reser bäst och flest än nu – en helgmatch, i Göteborg, på deras nya arena? Knappast. Se till att både du och polarna säkrar er plats på JK:s tåg till bortapremiären!

Arenan

Nybyggda Gamla Ullevi har en publikkapacitet på 18900. Djurgårdsfamiljen fyller bortasektionen med 1900 man och kompletterar med sittplatssektionerna B1 och B2. När även dessa är blårandiga fortsätter vi med sektionerna däromkring.

Så här tar du dig till arenan:

Promenera
Gamla Ullevi ligger i hörnet Ullevigatan/Parkgatan i centrala Göteborg med cirka 5 minuters promenad från Centralstationen.

Åk kollektivt
Närmaste spårvagnshållplatser är Drottningtorget, Ullevi Södra och Ullevi Norra. Använd dig av Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida för att hitta rätt linje och avgång.

Om du åker bil
Kommer du lite längre ifrån och med bil kör du av från E6:an vid Ullevimotet och mot Centrum. Parkeringsmöjligheter i närheten av Gamla Ullevi är bland annat Heden, Ullevis p-garage, Åkareplatsen p-hus och Skånegatans p-hus.

Externa länkar