Mera intervjuer inför 31/1: Montén och Micke J

Dela gärna!

– Absolut inte för våran egna del, det blir nog tuffare för domaren. Kanske att HV71 känner lite mer trygghet med fans här och inte blir lika rädda som förra gången, säger Djurgårdens tränare Micke Johansson.

– Det är självklart inte ett plus att ha många motståndare, men de bidrar till att skapa stämning och det ger energi. Det vet man sen bortamatcherna också, när man kan höra motståndarnas hemmapublik innan man går ut på isen. Det är inspirerande att försöka tysta deras publik, och på lördag kommer vi ändå inte vara ensamma, säger Tomas Montén.

Så vad kan vi göra för att hjälpa er på lördag?
– Självklart komma hit till Hovet, något annat finns inte, svarar Micke väldigt snabbt.

– Det har varit otroligt hela säsongen och senaste hemmamatchen mot Brynäs visar det verkligen vad en högljudd hemmapublik betyder, framförallt de sista tio minuterna när matchen var så jämn som den var. Vi fick otroligt mycket energi och dessutom några powerplay. Det blir ett jävla tryck, då är det inte lätt att vara motståndare, kommenterar Tomas.

Micke Johansson gör som bekant sin andra säsong som tränare för Djurgården, laget han spelade för under väldigt många år. Micke minns många matcher där det fanns flera hundra personer som gjorde sitt bästa för att Djurgården skulle förlora.

– Men då var det bara att vrida på huvudet och se till alla de hundra personer som gjorde sitt bästa för att vi skulle vinna. Derbymatcherna mot AIK var verkligen speciella. Jag minns också en match för en del år sedan när HV stod för motståndet då också när de kom upp med flera bussar. De hade en del av kortsidan medan Järnkaminerna stod nästintill bredvid. Vi vann den matchen, vilket var otroligt skönt med tanke på hur många HV-supportrar som var här. Hoppas vi kan göra det på lördag igen, tyckte Micke Johansson.

Om vi tittar på sista delen av säsongen så väntar efter matchen mot HV ett landslagsuppehåll och sen återstår det åtta matcher av grundserien. Laget siktar naturligtvis på slutspelsplats.

– Vi siktar naturligtvis på slutspel, det har varit målsättningen hela säsongen. Men vi kan inte göra mer än vårat bästa. Det går inte att koppla bort varken kvalserie eller slutspel, vilket inte är något nytt för oss. Vi har varit runt de här strecken större delen av säsongen, det gäller för oss att fokusera på matcherna och vinna dom, tycker Micke.

Det har gått upp och ner under säsongen. November var en tung period för laget.
– Vi hade tunga skador med Ragge och Timmy Pettersson borta. Det var lite rörigt i laget även om vi fick in Andreas Holmqvist, och då hade vi kanske inte stabiliteten för att vinna matcher. Men sen fick vi tillbaka folket, och nu spelar vi mycket enklare. Vi har lyckats täta matcherna och vinna dom, avslutar Micke.

KÖP BILJETT SNARAST – 1300 KLACKBILJETTER REDAN SÅLDA – FÄRRE ÄN 200 KVAR!