Krisen total i Djurgården Innebandy

Här diskuterar vi Djurgårdens övriga föreningar

Krisen total i Djurgården Innebandy

Inläggav Djurgårdens IF IBF » 13 dec 2012, 19:53

Det är ingen hemlighet att Djurgården Innebandy har en usel ekonomi och att en insamling har startats för att rädda föreningen från konkurs. Djurgården Innebandy har sedan den nya styrelsen tillträdde varit öppna och ärliga med föreningens situation. Nu kommer indikationer på att den sista stunden är kommen och bödlarna är Svenska Innebandyförbundet och Stockholms Innebandyförbund - de som ska verka för svensk och Stockholms innebandys bästa. Stockholms Innebandyförbund har gått ut med en pressrelease som äventyrar hela vår fortsatta verksamhet.

Återigen så skyller Djurgården Innebandy inte på någon än oss själva, det är Djurgården Innebandy som satt Djurgården Innebandy i den situation som Djurgården Innebandy befinner sig i. Det handlar om en förening som varit misskött och som nu har börjat klättringen uppåt. Ska de som inte gjort fel, drabbas för att föregångarna missat i räkenskaper och betalningsmoral? I vår värld är det inte så.

Nu är Djurgården Innebandy inte den enda Djurgårdsförening som blöder, eller i värsta fall förblöder, ekonomiskt. De flesta av Djurgårdssupportrarna står tyvärr med armarna i kors när föreningen ber om hjälp - antingen är det ”fel sport” eller så är stjärnlaget ”fel kön”, vad hände med kärleken till skölden? Vad hände med Alltid - Oavsett? Det är dags att alla Djurgårdare att dra sitt strå till stacken.

Djurgården Innebandy har idag skulder på cirka 1,2 miljoner kronor. En stor del av dessa har vi fått löften på att de kommer att avskrivas, därför har Djurgården Innebandy tillsammans med Djurgårdens Supporters Club, http://dsclub.se/, kommit fram till att summan 400 000 kronor räddar föreningen från konkurs.

Djurgårdens IF har drygt 85 000 fans på Facebook och fem kronor från varje supporter där skulle göra att insamlingen når sitt mål! Kan man som Djurgårdare verkligen stå och se på när en förening i Sveriges stoltaste klubb går i konkurs? Nej! Det är dags att visa den berömda Djurgårdsandan och ta fram det berömda Djurgårdshjärtat - eller är allt bara en myt?

Bödlarna
Till saken hör att bödlarna i det här fallet är de två förbunden, nationella Svenska Innebandyförbundet och lokala Stockholms Innebandyförbund.

Svenska Innebandyförbundet håller på ersättningen från de centrala sponsorerna som ska till föreningarna i förbundsserierna. Det är en ansenlig summa pengar som kommer att betalas ut i, håll i er nu, januari och april - då är mer än halva säsongen spelad och när resten kommer över!

Stockholms Innebandyförbund har idag gått ut och varnat för att Djurgårdens lag i serierna som administreras av Stockholms Innebandyförbund kommer att uteslutas på grund av, ja just det, föreningens dåliga ekonomi som medfört att vi inte kunnat betala serieavgifterna. Något som skulle kunna täckas av sponsorpengarna från Svenska Innebandyförbundet.


”Detta innebär i praktiken att om inte Djurgården IF IBF:s skulder till förbundet på 59.000:- är reglerade vid nämnda datum tvingas förbundet tyvärr utesluta föreningens samtliga lag från all verksamhet (t.ex. seriespel, DM, Mitti-cupen och Mini-cupen) som administreras av Stockholms Innebandyförbund från och med 1 januari 2013.”, skriver Stockholms Innebandyförbund på sin hemsida.

En stor del av skulden till Stockholms Innebandyförbund har sin del i att vi tvingades dra ur massor av lag från seriespel då Svenska Innebandyförbundet inte tillät att vår tilltänkta samarbetsförening Offensiv Lidingö inte fick byta namn till Djurgården Innebandy Ungdom. Varför? För att Lidingö inte ligger i Stockholms kommun!

Förbunden som ska verka för innebandyns bästa agerar bödel i stället för att hjälpa till att hitta lösningar!

Skruva upp tempot
Djurgården Innebandy kan inom bara några dagar tvingas ge upp kampen om fortsatt existens och därför vädjar föreningen nu till alla Djurgårdare och alla som vill svensk innebandys bästa att skruva upp tempot i Djurgårdens Supporters Clubs insamling, http://dsclub.se/?p=984. Ge ditt bidrag och gör det nu på Djurgårdens Supporters Clubs Bankgiro 121 - 6787. Annars är slutet nära.

Gå på matchen
Imorgon fredag spelar Djurgården Innebandys damer seriefinal mot Kais Mora och du kan göra skillnad där för föreningens ekonomi! Eriksdalshallen tar 2 500 åskådare och om alla betalar 50 kronor i snitt ett tillskott på 125 000 kronor till föreningen.

Våra ordinarie biljettpriser är 80 kronor för vuxen över 18 år, 40 kronor för ungdomar 7-17 år, pensionärer, CSN-studerande, Medlemmar i Djurgårdsförening, Djurgårdens Supporters Club och Järnkaminerna. 200 kronor kostar lagbiljetter för lag i Mitt i cupen, innebandy.

Matchen startar 19.00 i Eriksdalshallen.
Styrelsen
Djurgården Innebandy
Djurgårdens IF IBF
Pojklaget
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 13 dec 2012, 17:02
 

Re: Krisen total i Djurgården Innebandy

Inläggav Underdog » 28 dec 2012, 03:24

Hur ser läget ut nu?
Blåljus och siren har blivit ett blågult problem
Användarvisningsbild
Underdog
Rekommenderad forumit
 
Inlägg: 1057
Blev medlem: 25 dec 2010, 18:02
Ort: Gbg
 

Re: Krisen total i Djurgården Innebandy

Inläggav hejsan » 28 dec 2012, 03:55

Underdog skrev:Hur ser läget ut nu?


En okänd välgörare räddade DIF ekonomiskt så just nu är den värsta krisen borta.
hejsan
U21
 
Inlägg: 74
Blev medlem: 27 jun 2011, 20:47
 

Re: Krisen total i Djurgården Innebandy

Inläggav piotor » 28 dec 2012, 16:51

hejsan skrev:
Underdog skrev:Hur ser läget ut nu?


En okänd välgörare räddade DIF ekonomiskt så just nu är den värsta krisen borta.


Karl-Bertil Jonsson? Grymt!
piotor
Moderator
 
Inlägg: 1442
Blev medlem: 17 feb 2010, 16:53
 

Re: Krisen total i Djurgården Innebandy

Inläggav Underdog » 26 jan 2013, 17:32

piotor skrev:
hejsan skrev:
Underdog skrev:Hur ser läget ut nu?


En okänd välgörare räddade DIF ekonomiskt så just nu är den värsta krisen borta.


Karl-Bertil Jonsson? Grymt!


K-B der führer.
Blåljus och siren har blivit ett blågult problem
Användarvisningsbild
Underdog
Rekommenderad forumit
 
Inlägg: 1057
Blev medlem: 25 dec 2010, 18:02
Ort: Gbg
 
 

Återgå till DIF övrigt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron