DIF kan bli slutspelsklart i veckan

Dela gärna!

Det var ett taggat Frölunda som kom till Hovet på måndagskvällen men efter att ha inlett ganska piggt och hämtat ikapp DIF:s 1-0-ledning i början av den andra perioden föll göteborgarna ihop totalt. Under mindre än fem minuter satte Djurgården fyra mål och matchen var självklart avgjord. Tredje raka trepoängaren betyder att laget nu har 14 poäng ner till Frölunda precis nedanför slutspelsstrecket (Solna aik och Södertälje kan gå om dem på tisdagen).

Till måndagens match kom DIF till spel utan tidigare saknade Nils Ekman och Jimmie Ölvestad samt Tim Eriksson och Mika Hannula. I deras frånvaro fick juniorerna John Norman och Mika Zibanejad extra speltid liksom backen Stefan Lassen som gick in och krigade i fjärdekedjan med Christian Eklund och Mario Kempe. Det var dock Zibanejad, eller “Galler-Mika” som han tydligen kallas av Hardy Nilsson, som var något av matchens profil tack vare sitt 5-1-mål men framför allt tacklingen som skickade ut Frölundas John Klingberg i DIF-båset.

På torsdagskvällen drar Djurgården till Södertälje för bortamatch mot SSK. Den matchen kan mycket väl bli slutgiltigt avgörande när det gäller DIF:s slutspelsplats. Men egentligen kanske det är dags att blicka uppåt i tabellen? Med en match mer spelad har DIF bara två poäng upp till fyran Linköping. En topp 4-placering skulle innebära hemmafördel i kvartsfinalen och därmed hemmamatch i samband med Djurgårdens IF:s 120-årsdag, lördagen den 12:e mars.

Efter SSK-mötet väntar grundseriens näst sista hemmamatch när Luleå kommer till Hovet. Luleå är ett av lagen som DIF måste lämna bakom sig för att ta fjärdeplatsen. Det var för övrigt i förra hemmamatchen mot Luleå som Mika Zibanejad gjorde riktig debut i A-laget. Kanske kan han bli matchhjälte på lördag?