Efter derbyt – först HV hemma och sen Modo borta

Dela gärna!

DIF-HV71 17/2 19.00

För sista gången i grundserien möts fjolårets finalister Djurgården och HV71. Det är småländsk fördel hittills då man vunnit tre raka matcher efter att man förlorade premiären på Hovet. En av dessa tre segrar kom dock på övertid. Formmässigt är HV lite upp och ner men ändå i bättre form än DIF. Trots det brukar det ju heta att man aldrig är bättre än sin senaste match. HV förlorade borta mot Skellefteå i en mer välspelad men mindre laddad match än Solna aik-DIF som spelades samtidigt. Frågan är om djurgårdsspelarna kan ta med sig självförtroendet som derbysegern (om än på straffar) måste ha gett.

Efter en riktigt svag säsong smällde Fredrik “Linkan” Bremberg helt plötsligt till med ett hattrick för HV71 senast lagen möttes. Men det verkar egentligen bara ha varit en tillfällighet då hans poängskörd inte nämnvärt ökat sedan dess. Nu är han dock uppe i, med Linkan-mått mätt, medelmåttiga 22 poäng på 39 matcher. Han kommer ändå behöva dra ett ganska tungt lass framåt då HV saknar kaptenen Johan Davidsson, ungtupparna Jesper Fasth och André Petersson samt avstängde Per Ledin. Dessutom är Jukka Voutilainen och Oscar Sundh osäkra på spel. Målet vaktas antagligen av Daniel Larsson som har tredje bäst räddningsprocent i serien bakom Alexander Salak och Mark Owuya.

Modo-DIF 19/2 18.30

Veckan avslutas med en tuff bortamatch i Örnsköldsvik på lördagskvällen. Normalt sett har DIF alltid haft svårt borta mot Modo (liksom Modo haft det svårt i Stockholm) men delvis under förra säsongen samt under denna säsong har detta förändrats något. Modo har fortfarande förlorat båda matcherna i Stockholm men senast lagen möttes i Ö-vik vann DIF med 3-2 efter ett matchavgörande slitvargsmål av Daniel Brodin.

Modo, som var succélaget nummer ett precis efter nyår, har tappat rejält den senaste tiden och har fyra raka förluster inför torsdagens bortamatch mot Skellefteå. Man har nu samma poäng som Solna aik och en mer än Frölunda som båda ligger under kvalstrecket. Detta trots att man har Elitseriens fjärde mest poängproducerande spelare i centern Byron Ritchie och att laget i stort sett är helt skadefritt. Det krävs ett rejält lyft av Modo under de avslutande åtta matcherna i grundserien om det ska bli något slutspel för en av seriens garanterat dyraste spelartrupper.