DIF jagar femte raka i Åtvidaberg

Dela gärna!

Det var längesen som DIF hade fyra raka segrar i Allsvenskan. Närmare bestämt fem år sedan. Nu är det ett faktum efter vändningen hemma mot topplaget Örebro. Den betydde en femteplats i serien och nu finns det faktiskt en liten chans till en tredjeplats och i så fall garanterat spel i Europa League (det kan även gå med en fjärdeplats om Helsingborg vinner cupen).

Formstarkt Åtvid saknar målkungen

På onsdagen ställs Djurgården mot relativt formstarka Åtvidaberg som senast var nära att vända och vinna mot Malmö FF men som tappade ledningen till 3-3 precis på slutet. Laget avslutade innan EM-kvaluppehållet med en oavgjord och två segrar. Faktum är att de jämfört med många andra bottenlag, till exempel Halmstad, Solna aik och Gefle, har en uppåtgående formkurva och de har blivit bättre och bättre hemma på Kopparvallen.

Läget i lagen är relativt oförändrat jämfört med senast. Värt att notera är dock att Åtvidaberg saknar sin bästa målskytt, finnen Paulus Roiha, som är avstängd. Mittfältaren Christoffer Karlsson som aldrig riktigt fick chansen i DIF är skadad sedan tidigare och missar onsdagens match. I Djurgårdslägret är stämningen på topp efter segern senast. Endast Martin Andersson och Christer Youssef är skadade men det är oklart om Mattias Jonson, som lämnade återbud till Örebromatchen av familjeskäl, är tillbaka.

Ska det lossna för Oremo?

En Djurgårdsspelare som trots formkurvan haft det svårt är anfallaren Johan Oremo. Han har skjutit mest i laget den här säsongen men senaste fullträffen kom i derbyt mot Solna aik i början av maj. Mot Örebro var han ytterst nära att sätta en boll bakom John Alvbåge (det såg till och med ut som att den var på väg in från vissa vinklar) men det ville sig inte. Kanske får han det att lossna på Kopparvallen.