Tack för festen i Berlin!

Dela gärna!

Efter fem dagar och en julhelg summerar JK resan till Berlin och European Trophy.

Med några dagar och en julhelg efter resan till Berlin för slutspelet i European Trophy så börjar man så smått inse hur stor den här resan var. Både för oss som var där (inkl hockeylaget, kansliet m.fl.) och vilken effekt den kan komma att få för Djurgårdens idrottsförening och Djurgårdsfamiljen inför 2014.

Låt oss börja med att konstatera: människor från alla läktarsektioner på Johanneshov/Stadion/Stockholmsarenan var där. Äldre gubbar, barnfamiljer, grabbar, tonåringar, medelålders, äldre damer, yngre damer, UCS, järnkaminer, hockeykansliet – listan kan göras hur lång som helst.

Sammanhållningen och gemenskapen gick att ta på och än en gång kan konstateras att det inte är stället man går till som gör kvällen/natten/dagen utan sällskapet. För vem minns inte Döner Inn a.k.a Denkans Disco-Döner. De som inte var på den lilla kebaben vid Alexanderplatz var nog inte i Berlin. Otaliga planer på olika pubar och barer gick i stöpet på grund av sura tyska vakter som kom med än den ena bortförklaringen till den andra för att inte släppa in oss och då kunde man alltid hitta folk med gul-rött-blått hjärta på Denkans Disco vad klockan än var på dygnet.

Med facit i hand så hade vi kunnat organisera och researcha saker och ting bättre, Alexanderplatz var inte lika krogtätt som det sades innan, ej heller Friedrichstrasse, men vi lyckades på nåt märkligt sätt få det att funka ändå.

Över 600 man en torsdagskväll i Berlin i en egentligen betydelselös turnering är jävligt stort. Luleå, Färjestad och Frölunda hade chansen att visa vilka dom var, men syntes eller hördes dom överhuvudtaget? Återigen, turneringen hade inte nån överdriven betydelse, men det var inte det den här trippen handlade om. Samtliga plan från Sverige till Berlin från onsdagen till lördagen var fyllda med blåränder från rikets alla hörn, en del tyckte t.o.m. att det var så roligt att man bokade extradygn TROTS att vi var utslagna ut turneringen.

Det roligaste med det här är att vi hela tiden samlade så många olika kategorier Djurgårdare med olika inställning till kulturen runt Djurgår’n. Åsikter och ideér stöttes, blöttes, byttes och diskuterades hej vilt med en gemensam nämnare: Djurgårdens IF och Djurgårdsfamiljen skall åter bli nummer 1 igen under 2014. Det kommer krävas en jävla massa hårt jobb och engagemang från samtliga, men vi var alla överens, nu sätter vi Djurgår’n på kartan igen, på riktigt.

Efter fem hårda dagar är vi nu hemma igen och hoppas på att vi kan ta med oss engagemanget och gemenskapen in i 2014 och tillsammans jobba för att det skall bli det bästa Djurgårdsåret på länge. Hockeyn skall tillbaka och vi skall under fotbollssäsongen åter visa vilka som har Sveriges bästa bortafölje.

Ett längre resereportage från den här trippen kommer snart i ett fanzine nära dig…

Järnkaminerna vill här tacka samtliga som tog sig till Berlin, där startade vi resan inför 2014!

Järnkaminerna Stockholm genom Joel Andersson och Viktor Adolfsson

Har du bilder och filmklipp från Berlin som du tycker är värda att visa upp för omvärlden? Mejla till [email protected].