U21-allsvenskan: DIF-Sirius

Dela gärna!

När Järnkaminernas utsända kom till Hjorthagens IP, lagom till andra halvlek stod det 0-0 och några byten hade gjorts, bland annat hade comebackande Pa Dembo Tourray klivit av efter 45 minuter. I laget fanns från Djurgårdens A-trupp kaptenen Peter Magnusson som mittback, nyförvärvet Dan Burlin som innermittfältare, comebackande Yosif Ayuba som vänstermittfältare och i anfallet de utseendemässigt ganska lika Trimi Makolli och Christer Youssef.

Djurgården hade initiativet i hela den andra halvleken och man väntade bara på det första målet. Mycket av spelet var förlagt på vänsterkanten och efter en räd där av Doni Makolli (Trimis storebror) med bland annat en vacker tvåfotsdribbling kom ett inlägg snett inåt bakåt där högeryttermittfältaren nummer sju, förmodligen Brina Massa, behärskat mötte med en bredsida i öppet mål.

Även det andra målet hade sin upprinnelse på vänsterkanten och efter ett inspel mötte denna gång Doni Makolli i en relativt svår manöver i steget och styrde in bollen i bortre hörnet. Motståndarmålvakten blev helt klart överraskad eftersom Doni Makolli befann sig ganska långt ut i straffområdet nästan i höjd med främre stolpen.

Dagens största jubel kom vid tre-noll när Trimi Makolli hann först på en löpboll, även denna gång levererad från vänsterkanten, höll ifrån en försvarare och rundade målvakten.

Ska man sammanfatta dagens match finns det två saker: vänsterkanten och löpningar in i straffområdet. Till vänster spelade Yosif Ayuba och stod nog för matchens bästa insats. Och när bollarna kom in i straffområdet fanns där ganska ofta flera blårandiga spelare på väg i olika riktningar. Sånt har vi saknat i A-laget. I övrigt svårt att dra slutsatser och vilken slagstyrka det egentligen var på det här Siriuslaget.

En observation är dock återkommande när det gäller detta “reservlag”: Det är oftast de spelare som står närmast A-truppen som är bäst, laguttagningarna är med andra ord ingen slump. Det finns väldigt sällan en joker att plocka fram långt bak i ungdomsleden. Alltid en nyttig påminnelse.

A-lagsspelarna tillhörde också de bästa i denna match. Redan nämnda Ayuba imponerade, Peter Magnusson var bergsäker i försvaret. Tyvärr var Trimi Makolli och Christer Youssef på topp ganska anonyma även om de visade god bollkontroll. Mer vilja tack. Dan Burlin stod upp bra i det fysiska spelet men överglänstes för dagen av sin kollega på innermittfältet Doni Makolli, mycket ettrig men också passningssäker.