Sida 1 av 1

DIF Basket

InläggPostat: 24 sep 2015, 06:55
av FrälsaRehn
Som de flesta kanske märkt så har Djurgårdens IF en ny sektion i sporten; Basket.

Hemmamatcherna spelas i Brännkyrkahallen (Midsommarkransen), och laget tog även en historisk seger i föreningens första seriematch.

Mer info för den intresserade: http://www.djurgardenbasket.se/

Re: DIF Basket

InläggPostat: 12 okt 2015, 11:51
av Roppan
"Djurgården Basket gör en storsatsning för expresshiss upp till Basketligan så fort det bara är möjligt och har ett kanonlag i Div2. Serien har startat med 3 överlägsna segrar. På senaste matchen i lördags i Brännkyrkahallen hade Vi gästspel från ett antal supportrar som sjöng och hoppade hela matchen mot Uppsala som snabbt vek ned sig. Vi vill ha en mer Europeisk stämning på DIFs matcher och välkomnar alla i JK och övriga supportergrupper med öppna armar. För att Visa detta bjuder Johan Cidvall, Better You AB på Entrébiljett för de 100 första mot (uppvisande av kort i supportergrupp). Kom på lördag 15.30 mot Örebro så sjunger Vi taket av Brännkyrkahallen Behöver Vi säga att AIK och Bajen gör en ”copy” och spelar i samma serie? Derbyn kommer!"

http://www.djurgardenbasket.se


Respekt till klacken i lördags! Det uppskattades så in i helvete av spelare, ledare, övrig publik osv.


Matchreferat:
Ny vinst med 100-56.

(33-22 22-7 16-11 29-16)

Tredje raka vinsten kom hemma mot Doxa från Uppsala men det började inte lika lätt som det slutade. Doxa kom ut och sköt i allt plus lite till och skaffade sig en 10 poängs ledning i början. Men efter lite skäll från min sida så lyfte vi försvaret och då fick vi bättre rytm i anfallet och vi kunde snabbt ta över ledningen. Doxa försökte bromsa oss med att spela zonförsvar men med bra skytte från flera spelare så vart det jobbigt för Doxa att spela vidare i zonen. Joel sköt i skott lite från alla håll och Kiki var alldeles för stor under korgarna. Doxa saknade längd idag vilket gjorde att vi hade stort övertag längdmässigt.

Kul idag var att alla fick chansen att spela och alla gjorde poäng, stunder spelade vi riktigt bra och kom till enkla avslut efter bra passningsspel och rörelse i anfallet. Det som förgyllde denna match var vår Djurgårdsklack som kom och sjöng hela matchen helt fantastisk känsla för mig och spelarna. Dom höjde atmosfären något enormt och jag hoppas verkligen dom blir oss trogna för vi vill verkligen ha dom där varje match. Nu dags för ny träningsvecka och sen väntar match både lördag och söndag. På lördag tar vi emot Örebro hemma och på Söndag bär det av mot Västerås för match mot Aros.

Coach Bergman