Sida 1 av 1

Råttor på Stureplan

InläggPostat: 13 mar 2015, 17:41
av Emeliesofia

Re: Råttor på Stureplan

InläggPostat: 17 mar 2015, 11:03
av true-blue
Dels är det samma grej som med att de samlas på medis innan derbyn, de vill provocera och intala sig själva att de ”är överallt”. Känner mig inte särskilt provocerad måste jag säga... De är alltid Solna Allmänna IK ändå.

Dels är det också en miss i deras egen historieskrivning som ligger till grund. De är nämligen inte bildade på Östermalm som de flesta av dem trott och fortfarande påstår. Biblioteksgatan 8 ligger på Norrmalm precis intill Norrmalmstorg.

Det är Birger Jarlsgatan som utgör gränsen mellan Norrmalm och Östermalm. Vidare var huset de bildades i en gammal träkåk och inte det hus som står där idag. Något som de också gärna undviker att nämna. Det här är faktum som får många råttor att skruva på sig rejält och ALLTID är en höjdare att påpeka.

Stureplan delas av Birger Jarlsgatan men förknippas oftast med Östermalm snarare än Norrmalm så därför väljer de Stureplan och inte Norrmalmstorg som hade varit det mer naturliga om de nu ville samlas där de bildades.

Kort sagt, de samlas på Stureplan pga. nån sorts Solna/Östermalms-komplex beroende på hur man ser det, kombinerat med försök till provokation mot DIF.

Men visst, det är säkert en del i en större plan så det är ju viktigt att vi har våra egna strategier och ”motmedel”.
Men detaljer kring det är bättre att diskutera internt.

Vad gäller aik:s Solna-identitet så ska man också känna till att deras solnaetblering började redan 1910 när Råsunda IP byggdes åt dem. Från typ 1913 så använde de den mest som träningsanläggning men var ändå en aik-arena och det var precis där Råsunda fotbollsstadion istället byggdes 1937. Så Allmänna IK:s solnarötter sträcker sig alltså tillbaka till 1910 och inte 1937 och är därmed över 100 år nu...

De har egentligen en ganska sweet deal i Solna om de förstod att utnyttja det, men det är ju upp till dem.