På varje resa som vi arrangerar så har vi med egen personal, så kallade bussvärdar. Deras huvudsakliga funktion är att ha kontakt med er resenärer men även med exempelvis chauffören när vi åker buss. Nedan följer en sammanfattning av vad en bussvärd har för uppgift:

Bussvärdarnas arbete börjar innan alla resenärer är på plats, då värdarna skall besiktiga fordonet vi transporteras i. Detta gör vi för att vi inte ska bli betalningsskyldiga för eventuella skador och förseelser som redan uppkommit innan vi disponerar fordonet.

Värdarna sätter upp sopsäckar, gör sig bekanta med chauffören, prickar av resenärer, säljer eventuellt överblivna platser och kontrollerar att alla resenärer är medlemmar för det aktuella året, vilket man måste vara för att få åka med. Om resenären köpt resa och biljett via våran webbshop, så delar bussvärden ut matchbiljetter till resenären och om det finns matchbiljetter kvar så säljs dessa av bussvärden. Tänk på att ha med jämna pengar om du ska köpa matchbiljetter eller betala resan på plats (förutsatt att det finns platser kvar) då vi inte kan garantera att vi har växel.

Under resans gång så informerar värdarna om regler för resan, rökstopp, matstopp, vilken tid bussen anländer till puben och när den beräknas gå därifrån. Har du frågor under resans gång så får du gärna vända dig till värdarna så svarar de på dina frågor efter bästa förmåga.

Bussvärdarnas uppgift är även att se till att alla resenärer trivs, att ingen blir för full eller att man på andra sätt “ballar ur”. Respektera bussvärdarnas förhållningsorder för utan dessa skulle vi inte kunna arrangera några resor.

När bussarna sen börjar närma sig Stockholm så är vi väldigt tacksamma om ni hjälper till med att städa upp i bussen, så att det inte tar så lång tid för värdarna att göra slutstädning och slutbesiktning. Släng allt skräp i sopsäckarna samt glöm inte att ta med er era tillhörigheter.

Låter ovanstående uppgifter som något för dig?

Tveka inte att ta kontakt med reseklubben på adress reseklubben@jarnkaminerna.se. Vi är ständigt i behov av fler bra bussvärdar. Arbetet som utförs är helt ideélt och innefattar följande.

  • Gemenskapen och tillhöra ett glatt gäng
  • Du får gratis resa och gratis inträde till matchen
  • Hjälpa JK med en liten insats som är väldigt betydande i det stora hela
  • Diverse överasskningar