Bågspännaren framsida 300pxBågspännaren är tillbaka!

Efter över elva års väntan är Bågspännaren tillbaka. För er som inte kommer ihåg tidningen är Bågspännaren ett fristående fanzine som fokuserar på fotbollen inom Djurgårdens IF.

Första numret såldes första gången på Djurgården-BP och finns till försäljning åtminstone under hela april. Priset är 30 kr för 40 sidor. (Kommande nummer kommer att innehålla 32 sidor, det var mycket att få in i det första numret.)

Även om tidningen är fristående har två sidor upplåtits till Järnkaminerna för information.

Delar av innehållet ur första numret:

* Inför säsongen 2010. Analys av laget och årets säsong.

* Stor intervju med Philip Hellquist

* Intervju med Lennart Wass

* Adidas vs. Puma, del 1. En serie som berättar om syskonkriget som ledde fram till två världsimperier.

* Information från Järnkaminerna

* Information från Djurgården Supporters Trust

* En artiel om “problemvärvningar”. Lite om tidigare värvningar som upprört fans, just nu aktuellt med Touma i Djurgården men paralleller till Eguren och Jesper Jansom m fl. Lite om bakgrunden om vad som hände när Touma lämnade DIF 1999 + kommentarer 2010.

Medarbetarna i detta nummer är kända från andra håll inom Djurgården och Järnkaminerna. Alla har dessutom varit med och skapat matchprogrammet i fotboll de senaste åren.
Den stora skillnaden är att Bågspännaren är en fristående tidning som inte varken Djurgården Fotboll eller Järnkaminerna ligger bakom. Därav är texterna friare och kan behandla vilka frågor som helst. Vi kommer att kritisera föreningen eller företelser när vi anser att det är befogat att framföra kritiken men det är viktigt att påpeka att texterna är artikelförfattarens egen om inte annat nämns i texten.

Utdrag från Philip Hellquist-intervjun av Wille Bäckström:

Vi glider in på det här med klubbkänsla, en sak som blir allt ovanligare i dagens elitfotboll. Men Philip säger att han inte vet om han har mer klubbkänsla är de andra i laget. Han har ju bara spelat i DIF och vet ju inte hur något annat känns, hur han själv skulle känna att komma som ny i en annan klubb.

Ett klokt svar. Han står med fötterna på jorden, han spelar inte alls på det faktum att han är en urdjurgårdare, supportrarnas våta dröm. Vilket han lätt skulle kunna göra och han är tveklöst så smart att han inte skulle ha några problem att komma med publikfriande citat. Men han avstår från det.

-Men helt klart är derbyna riktigt stora för mig. Det är mer än tre poäng som står på spel i dem matcherna. Men dem är ju stora för alla, men kanske extra stora för mig som alltid varit i Djurgården. Men helt klart vill jag vinna någonting med Djurgården, det vore riktigt stort.

Trots sin erfarenhet av DIF är det inte han som lär upp nya spelare och förklarar för dem om vad DIF egentligen är. Det är de äldre spelarna som har de rollerna, och det finns ju några som varit länge i Djurgården bland de äldre spelarna också.
Men visst, det är inte många frågor om DIF som jag inte kan svara på säger han och skrattar.  Skrattet återkommer ofta när man är runt Philip, det är en genuint glad kille. Jag tror inte att jag någonsin stött på honom i ett annat tillstånd, om man bortser från stunder efter förluster. Jag frågar vilka andra egenskaper som han har. Det dröjer ett tag innan han svarar. Han tänker först och pratar sen.

-Envis. Jag är rätt så envis, när jag inte klarar något så vill jag försöka tills jag klarar det. Men inom rimliga gränser, jag blir inte besatt eller något sådant.

 

Läs mer i Bågspännaren. Du hittar tidningen på Stadion där vi går runt och säljer tidningen innan matchen och i pausen. Vill du beställa tidningen kan du göra det genom att betala in 40 kr (inkl porto inom Sverige) på pg 351 673-9, Bågspännaren och ange till vilken adress du vill att tidningen skickas till.

För kontakt och mer info maila till bagspannaren[a]telia.com eller gå in på facebookgruppen ’Bågspännaren’

http://www.facebook.com/group.php?gid=340239477930

Bågspännaren JK-info 790px