Klacken – motorn i Djurgårdens IF

Dela gärna!

Mycket kan sägas om klacken på Hovet men en sak är självklar efter förra säsongen: Klacksektionen på Hovet lyfter Djurgårdens IF till nya höjder. Dels för alla åskådare som får vara en del av den unika stämning som vi tillsammans skapat men även för spelarna, ledarna och alla som engagerar sig i Djurgårdens IF. Det gör att fler kan få bra upplevelser, trots att DIF inte gör bra ifrån sig på isen och den gör så att fler orkar göra mer, både på isen och på kansliet. Den gör så att DIF Hockeys VD Janne Ednertz kan fortsätta sitt enorma slit för föreningen och den gör så att Jimmie Ölvestad orkar ta ytterligare en tackling innan han åker till båset.

Betydelsen av stämningen under slutspelet i våras kan inte underskattas och vi i klacken, tillsammans med den övriga publiken, var en stor anledning till att DIF var väldigt nära ett guld förra säsongen. Det här ska vi ta med oss och vara ännu bättre i år.

Den här säsongen kommer förväntningarna, trycket och målen för Djurgårdens IF vara betydligt högre än ifjol och därför är det viktigt att vi på läktarna hjälper DIF med ett grymt stöd under hela säsongen. Det är viktigt att vi under hela säsongen fokuserar på att göra det vi är bäst på – skapa en grym stämning. Hoppa upp och ner till de olika sångerna, vifta med flaggorna och sjunga högt för Djurgårdens IF. Från SFGD i början av varje match till SFGD under de sista minuterna av varje match.

Vi hoppas och förväntar oss alla ett slutspel men det kommer antagligen bli en jämn och hård serie från början till slut. DIF kommer att förlora matcher och DIF kommer att spela dåligt i vissa matcher. Trots detta måste vårt fokus ligga på att stötta DIF under säsongens samtliga matcher och visa att vi aldrig kommer vika ner oss.

Klacken är en sektion där ALLA står upp under HELA matchen.
Under förra säsongen var det allt fler som under delar av matchen satt ner. Det är fullständigt oacceptabelt. Det låga biljettpriset lockar många att köpa biljett men glöm inte att det beror på att klacken är sektionen där stämningen och atmosfären på Hovet skapas. Den är omöjlig att skapa om folk sitter ner. Därför, STÅ UPP! Ser du någon på klacksektionen som under matchen sitter ner – säg klart och tydligt till den personen att klacken är en sektion där vi står upp och ge dig inte förrän personen i fråga ställer sig upp.

Köp biljett tidigt

Till den här säsongen har vi sålt rekordmånga säsongskort och storklackskort. Det innebär att det kommer bli väldigt svårt att få tag på lösbiljetter till klacken. Vill du köpa en lösbiljett – gör det långt innan match.

De senaste säsongerna har vi i klacken varit riktigt bra på framför allt en sak – att sjunga ännu högre i motgång. I år ska vi bli ännu bättre på detta. I samma sekund som motståndarna gör mål ska vår sång eka ännu högre. Vi kommer aldrig att ge upp.

FRAMÅT DJURGÅRDEN!