Helgen i Göteborg – allsvensk premiär

Dela gärna!

Det finns flera premiärer under 00-talet som idag är närmast legendariska, bland annat Malmö borta 2002 med Kim Källströms debut som målskytt i segermatchen, Öster borta 2003 med 5000 blåränder på plats och total överkörning med 4-0, eller Häcken hemma 2005 med Ibrahim Ba och Sören Larsen i startelvan för första gången. Alla dessa tre år blev vi sedan svenska mästare och värdet av den positiva start på säsongen vi alla bidrog till ska inte underskattas.

DIF har haft en nedåtgående trend under slutet av 00-talet. Trea 2007 blev tolva 2008 och fjortonde plats 2009 med efterföljande kval. Nu får det inte längre gå sämre för då åker vi ur. Med en total nystart i föreningen sedan Tommy Jacobssons intåg som ordförande och en ganska stor renovering i truppen är det i alla fall en ny giv. Under 00-talet var vi Sveriges mest framgångsrika lag. Sex titlar är inga andra i närheten av. Men inför 10-talet betraktas vi ändå som underdogs. Häcken kommer vara favoriter i premiären.

Men det är nu vi ska lägga de senaste årens debacle bakom oss. Det är vi som ska åka i tusental till Göteborg för en grym helg, det är vi som kan ställa upp enat bakom laget och tillsammans kämpa oss fram till tre poäng. Värdet av den positiva starten kan inte överskattas. 2010 kommer en grym premiär inte att leda till SM-guld som i exemplen ovan, men 2010 kan en grym stämning och insats leda till ett lag och supportrar som tror på sig själva och lägga grunden för det Djurgården som ska dominera även 10-talet.

Det är du som åker till Göteborg som är med och gör skillnad. Tåg, bil, buss, flyg, JK eller snett, det är du som kommer vara med och ta över Borås Arena(!). Det är du som kommer vara med och som vanligt sjunga ut motståndarna när Djurgårdsfamiljen är på bortamatch. Det är du som är med och välkomnar Perovuo, Lyyski, Hämäläinen, Toivio och Igboananike till DIF, det är du som är med när Dembo börjar sin elfte säsong i DIF, Sjölund sin åttonde och Jonson sin sjätte. Tillsammans är vi Djurgårdens IF.