Ny supporterintervju

Dela gärna!

Namn: “Lilleman”
Ålder: 15
Sektion: B

Varför är DU på Råsunda den 9:e augusti?
Därför att ge vårat Djurgårdens IF ett fantastiskt stöd och bidra till haussen. När det går som sämst älskar jag DIF som mest. Jag vill kunna känna att jag bidrog till vändningen. Jag vill kunna klappa mig själv på axeln när jag vet att att jag har hjälpt DIF.

Vårat lag må vara pissdåligt under vissa stunder, och många har precis som jag blivit utskrattade av gnagare och bajare. Vad fan gör det? Jag står upp för den sköld jag bär och jag vill kunna säga till dessa gnagare och bajare att vi har en sång som aldrig tystnar, att vi har en kärna som är med vårat lag överallt, även när laget egentligen förtjänar det som minst. Det är DIF, det är kärlek, detta är en gemenskap. Denna känsla är värd vilken resa som helst, och därför befinner jag mig på Råsunda den 9 augusti.

Vad är ditt starkaste minne från en match mot bajen?
Mitt starkaste minne kommer från 2003. Vi hade precis haft en derbymatch mot Aik bakom oss och om vi vinner mot Bajen så har vi i praktiken säkrat guldet. Matchen började med att Samuel Wowoah gör 1-0 ganska tidigt. Sedan kvitterar Bajen innan Samuel återigen gör 2-1 på ett fantastiskt anfall. Bajen lyckas återigen kvittera innan Daniel “Daja” Sjölund avgör och gör 3-2 i 80 minuten när han kommer fri, går runt målvakten och placerar in bollen i ett övergivet mål. glädjen från den Södra läktaren är massiv.

Varför har vi inte lyckats på läktarna på de senaste derbymatcherna? Hur ska vi bli bättre?
Därför att det finns individer som tycker det är coolt att gå på derbyn. smygröka och gå med andra personer som tycker samma sak. De är inte där för att sjunga. Utan de är där för andra orsaker. Det är sådana personer som blir sura när de får en flagga i ansiktet, på en DERBYMATCH, i KLACKEN!
Det är väldigt svårt att göra någonting åt detta, åldergräns är helt fel då det finns personer som är 13,14,15 och som sjunger mer än vad folk som är 20 gör. Medlemskap går men vad hindrar dessa människor från att köpa medlemskap? Dock skulle detta i sådant fall ge mer intäkter till JK, och det kan få bort ett fåtal av dessa personer men de får inte bort alla. Det är ett stort problem i de flesta klackar faktiskt.

Var laddar du upp innan match?
På ett flygplan, för en resa till Stockholm. Det är bara att be högre makter att flygplanet inte blir försenat!

Fler intervjuer:
Rickard Isacson