Föreslagen till styrelsen: Jonas Widing

Jonas Widing föreslås till nyval av valberedningen inför JK:s årsmöte den 14 mars i Pokalrummet på Stadion. Här får han svara på lite frågor inför årsmötet.

Berätta lite om dig själv.

– Jonas Widing heter jag och är Djurgårdare uppvuxen på Linje 18 söderut. Mig hittar man längs ner vid staketet lite till vänster på Sofia när det vankas fotboll och rad 4 på ståplats till höger när det är dags för hockey. Som yngst av fem syskon där alla de fyra äldre var/är Djurgårdare så kan man lugnt säga att jag uppfostrades till att bli en del av Djurgården och Djurgårdsfamiljen.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Oj, svår fråga eftersom jag inte vet än va de andras styrkor och svagheter är men jag hoppas kunna bidra med energi, nya idéer och tydlighet.

Vad har du för målsättningar inför 2017?

– Personlig målsättning är att vara 100% på tävlingsmatcherna i fotbollen i år igen och bidra till haussen kring bortamatcher som enligt mig är det bästa som finns. Med JK är målet solklart. 6000 medlemmar och två bussar minst till varje bortamatch där det inte går tåg. Sen är det sportsliga målet SM-guld i fotbollen.

Vad ser du som de tuffaste utmaningarna JK står inför den kommande tiden?

– Att få folk till matcherna hemma som borta. Eftersom det går knackigt minst sagt rent sportsligt så får ju vi på läktarn dra det tunga lasset när det kommer till att “värva” nya supportrar. Där anser jag att JK ska vara lokomotivet som drar och när folk väl kommit på tåget så får de själva hitta “sin plats” vara sig det är sittplats, ståplats eller som en del av tifogruppen (som gör ett kanon jobb ska sägas) eller något annat.

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– Ja vi har ju som sagt vart svältfödda på framgångar minst sagt så får väl säga uppflyttningen med hockeyn 2014.