Bästa medlemssiffran någonsin under Järnkaminernas 35:e år?

Järnkaminerna kan redan nu konstatera att vi går mot en riktigt fin medlemssiffra 2016. Sedan starten av Blue Saints som senare blev Järnkaminerna har de tre bästa medlemssiffrorna varit 2003 (4836 medlemmar), 2002 (4056 medlemmar) och den tredje bästa siffran var från 2014 med 3625 medlemmar.

I tisdags kväll så passerade vi tredje bästa siffran och på onsdagsmorgonen var vi uppe i 3631 medlemmar. Vårt uttalade mål är minst 5000 medlemmar 2016 och det kvarstår då vi har mycket roliga saker kvar för våra medlemmar 2016.

Varför är din medlemsavgift så viktig?

Förhoppningsvis har ni märkt att vår fina medlemssiffra gjort skillnad men här tänkte vi ändå berätta lite vad vi gjort och vad din medlemsavgift har förverkligat.

Först av allt så har vi bytt till ett nytt medlemssystem som levereras av Föreningshuset. Systemet är väldigt enkelt men ändå kraftfullt. Det kostar några kronor mer än andra system, men de ordnar även utskicken av era medlemskort och förenklar förnyelse av medlemskap. Kombinationen av ett enkelt medlemssystem och att leverantören av detta även skickar medlemskort gör att vi kan fokusera på det vi i styrelsen ska nämligen att fixa roliga medlemsaktiviteter för er medlemmar samt representera er på bästa sätt.

  • Vi startade året med en mycket uppskattade tågresa till Frölunda i hockeyn. Tyvärr blev det dock cirka 100 osålda platser men tack vare att många löste sin medlemsavgift tidigt fanns det utrymme för att ändå genomföra resan. Drygt 250 medlemmar uppskattade resan och vi startade året på bästa sätt. 
  • 12 mars fyllde vår kära idrottsförening 125 år. Tillsammans med Sofialäktaren ordnade vi en tung 125-årsfest där Blå Blues, Alpis & Chrippa, Vanadisco och Noice uppträdde. 
  • Inför fotbollssäsongen så adderade vi ett ytterligare bussbolag, Interbus, till Reseklubben. Deras bussar är modernare och framförallt driftsäkrare vilket direkt resulterade i åtta bussar till premiären mot Örebro. Moderna bussar är dock dyrare, men som ni säkert har märkt så har prisbilden för Reseklubbens resenärer varit oförändrad mot föregående år och i vissa fall billigare. En betydande del av medlemsavgifterna går till att subventionera en av föreningens hörnstenar: Resorna. 
  • Innan uppehållet så arrangerade vi årets andra tågresa, den här gången till Häcken borta i fotboll. Här lyckades vi med konstycket att sänka priset från föregående tågs 800 kronor till 695 kronor. Nästan 400 medlemmar åkte med det (trots resultatet) mycket lyckade Lokomotiv Radetinac. 
  • Under uppehållet arrangerade vi en skön nostalgisamling i Humlan inför matchen mot Groningen. Vi hade fixat bra ljud med skön musik för ändamålet, något som givetvis kostar en liten slant. När allsvenskan återstartade hade vi JK-dagen i fotboll med en stor och välbesökt församling i en park nära arenaområdet, med ännu bättre ljudanläggning. 
  • Den alltid lika uppskattade Kaknäscupen arrangerades på ett välbesökt Kakanello i augusti månad. Tack vare fortsatt god medlemstillströmning kunde vi bjuda på mat och dryck som nästan var gratis – 10 kronor styck för hela sortimentet. Haninge segrade för andra året i rad i cupen. 
  • Snart kommer en tågresa till Östersund för 700 medlemmar där vi ytterligare lyckats pressa priset med en hundralapp per resenär, endast 595 kronor kostade den resan (extravagnarna har dock kostat 650 kronor per plats). 
  • Vi har även lyckats få bättre möjligheter för att administrera verksamheten och kunna planera och genomföra alla ovanstående aktiviteter och många därtill. Det har även gett oss möjlighet till ett ännu tätare och bättre samarbete med övriga supportergrupperingar vilket ger ett resultat i en enad och stark Djurgårdsfamilj.

Så vill du ha fler fester, tågresor till humant pris, turneringar eller billiga bussresor (med fräscha bussar) till exempelvis hockeyn så ryck tag i din lata polare, ditt kompisgäng eller sektion och se till att ALLA blir medlemmar omgående. Alla tjänar på det, inte minst du som existerande medlem.

Det är fyra och en halv månad kvar av 2016 och vi har många och stora planer för dessa månader (är du klipsk kan du läsa mellan raderna ovanför). Så med informationen du precis fått hoppas vi att DU vill hjälpa oss att nå den bästa medlemssiffran någonsin på vårt 35:e år genom att värva alla Djurgårdare du känner för som du säkert har förstått är din medlemsavgift extremt viktig.

Tack till er som redan löst medlemsavgiften, till er blivande medlemmar säger vi välkomna in i gemenskapen.

BLI MEDLEM HÄR

Det går också att bli medlem överallt där vi säljer souvenirer på våra respektive matcharenor i hockey och fotboll. Vi har även ofta försäljning på olika samlingar samt flera bortamatcher.

/Styrelsen för Järnkaminerna Stockholm

Tifon från de senaste JK-dagarna i fotboll och hockey.

Tifon från de senaste JK-dagarna i fotboll och hockey.