Sofialäktaren tifo presenterar sig

Dela gärna!

Från och med säsongen 2013 ser vi en ny tifoorganisation skapa koreografier på Sofialäktaren. Verksamhetens enda mål är att bevara Djurgårdens starka tifotradition. Namnet på den nya verksamheten är kort och gott: Sofialäktaren tifo. Sofialäktaren tifo är öppen för alla som har ett intresse av att se tifokulturen i Djurgården vidareutvecklas – gammal som ung, kille som tjej.

Vi är inte en grupp med specifika medlemskrav utan alla som känner för att bidra till tifoverksamheten får göra det, i den utsträckning var och en vill. Verksamheten kommer att styras av gamla Fabrikenmedlemmar och ledande personer ur UCS, alla med en gedigen tifoerfarenhet. På grund av de organisationsproblem som fanns i Fabriken har mycket tid lagts ner på att forma den nya verksamheten så att fler personer blir involverade och ledande. Ansvaret kommer i framtiden ligga på långt fler än en persons axlar. Detta ger oss en trygghet och är en hållbar lösning på sikt. Läs Fabrikens kommuniké.

Sofialäktaren tifo kommer föra ett nära samarbete med Järnkaminerna genom att bland annat informera via Järnkaminernas hemsida, samt ha sitt bankkonto lagt under Järnkaminernas.

Det är med stor optimism och ödmjukhet vi blickar framåt mot fotbollssäsongen 2013, en säsong som är oerhört viktig för att bygga upp vårt förtroende från supporterhåll. Vi ser fram emot att inkludera så många Djurgårdare som möjligt i tifoarbetet och lovar att jobba stenhårt för att upprätthålla det goda ryktet som Fabriken de senaste åren byggt upp.

Sofialäktaren tifo

Har du frågor eller vill veta om hur du kan bidra? Hör av dig till [email protected].

 

Lyssna på vad Sofialäktaren tifo kommer att innebär i DIFpodden #2.2 som ni hittar här.