Lär känna ditt JK: Joel Lillbroända, kommunikationsansvarig

 

 

Namn: Joel Lillbroända

Född: 1981

Yrke: Student och Retorikkonsult

I styrelsen sedan: 2012

Mailadress: joel.lillbroanda@jarnkaminerna.se

 

Berätta om dig själv.

 – Jag har varit Djurgårdare så länge jag kan minnas, förmodligen inspirerad av några äldre grabbar på gården. Jag har haft säsongskort i klacken på Stadion sedan 1998 och gått på hockey sporadiskt från sent 80-tal och mer frekvent sedan mitten av 00-talet. Jag har organiserat pubsamlingar, fester och resor sedan 2002 för kompisgänget och 11433.net och finner nöje i det.

Du är invald i JK:s styrelse och brinner för DIF men är det något mer specifikt som du brinner för inom JK?

 – Jag anser att supporterföreningen har en viktig funktion i att stödja en aktiv supporterkultur. Ett starkt JK är viktigt för att ge förutsättningar för en bra matchupplevelse och bortaresande framförallt.

Vad är din personliga målsättning som styrelsemedlem i JK?

 – Jag vill vara med och ytterligare höja statusen på supporterföreningen och jag hoppas kunna hjälpa JK att åter växa medlemsantalsmässigt.

Du är en välkänd supporter sedan många år tillbaka, främst för att du var med och startade 11433.net. Hur har din syn varit på JK under de senaste 10 åren? Hur har den bilden förändrats?

 – Överlag har jag alltid haft en syn att JK är en viktig förening för alla Djurgårdare, sen har det väl varit lite upp och ner genom åren i hur jag ansett att arbetet skötts. Det fanns ju en enorm medvind på tidigt 2000-tal som abrupt tog stopp för några år sedan men nu tror och hoppas jag att det är påväg att vända igen.

Vad är det som nu gör att du engagerar dig i JK?

 – Någonstans känner jag väl att jag gjort allt annat så det var väl dags för detta… Nä, men jag känner framförallt att jag har energi och kompetens att tillföra. Och när jag ser på övriga styrelsen så känner jag att det är en bra miljö för att det ska vara möjligt att verkligen åstadkomma någonting positivt.

Försäljningen av säsongsbiljetter inför den sista säsongen på Stadion har ökat dramatiskt. Vad tror du det beror på och hur ska JK jobba för att bibehålla den hausse som byggts upp inför säsongen under hela säsongen?

 – Jag tror det beror på att DIF Fotboll tillsammans med affärsnätverket och JK arbetet för att välkomna och ta emot engagemang ifrån supportrarna. Den delaktigheten och entusiasmen som skapats av det har byggt haussen och känslan inför säsongen. Om detta arbete fortsätter på samma sätt så tror jag att vi har goda möjligheter att göra ett ordentligt publikuppsving.

Vad brukar du göra innan hemmamatcherna i fotbollen?

 – Jag har på något sätt avskaffat alla sorts rutiner inför hemmamatcherna de senaste åren, så det kan bli vad som helst nuförtiden. Sitta hemma, Östra, hemlighemligsamling, medlemstältet, Humlan… ja vem vet. Kanske är 2012 året då jag återfinner någonslags struktur i värmandet?