Träningsrapport från The Fonz

Vi fortsätter att lägga upp träningsrapporter från forumen för att öka haussen kring laget inför 2012. Här är en träningsrapport från The Fonz.

Var och kollade träningen idag (åtminstone bollträningen och tvåmålsspelet). Allmänna reflektioner:

– Roligast var (som vanligt) Pelle Kotschak och lite otippat Putte som var på ett helt fantastiskt humör. Skojade och pratade öppet.
– MP och Carlos hade örnkoll på vad spelarna gjorde och ingen stod inaktiv, alla var delaktiga hela tiden.
– Assisterande tränarna (målvaktstränare, individuell osv) var bra med och inne och rättade och fixade konstant
– Det kändes väldigt intensivt och var mycket snack. Bättre tempo än sista träningen jag kollade (ungefär samma tid förra året)
– Träningsdosen i antal tillfällen har minskat något från tidigare år, men är betydligt mer intesiva och uppstyrda enligt Tanda.
– Effekten av det är bättre träning och hitills (peppar, peppar) färre skador.
– När jag var där så var det övningar över hela planen för olika grupper med helt olika fokus. Jag gillade det jag såg… kändes otroligt genomtänkt och modernt.
– MP utrstålar energi och självförtoende, Carlos engagemang och passion.
– Vaiho var stundtals lysande och stundtals mindre bra. Dansken kommer vara Dembos motsats… vi kommer nog sakna en del idioträddningar men kommer istället belönas med grym stabilitet. Hans kommunikation med backlinjen och trygghet kändes bort till andra sidan Vinnarhallen.
– Santos var rätt placerad, men lite oskarp i avsluten.
– Kebba var galet snabb och gjorde ett förbannat snyggt mål.
– Kobi kändes vass… bra känsla på honom
– Det var skön stämning generellt och känslan av ett bra kollektiv fanns där. Tanda sa det bäst… “varje år säger någon att det ser bra ut och att i år kommer det bli bra. Men jag vill säga det på ett annat sätt – det är ett lite annat go i laget. Mer vinnarskallar och med individuellt ansvar som hela tiden spiller över i kollektivet. Alla verkar ta ansvar och det är väldigt lite alibijobb”.
– Svårt att dra några stora växlar eller göra några övergripande analyser av spelkvaliteten på en försäsongsträning, så det låter jag vara osagt. Men det var en skön känsla där ute.

/The Fonz

Har du en rapport på lager eller vill du skriva någon annan text inför säsongen? Tveka inte att höra av dig till red@jarnkaminerna.se med förslag, färdiga texter eller bara ett “hej, jag vill hjälpa till”.