Blandat surr från styrelsen

 

Sedan den förra rapporten om Järnkaminernas arbete har mycket hänt. Inte minst har de tråkiga händelserna förra derbyt och efterspelet med inställd JK-dag tagit mycket energi. Rent konkret har det inneburit möten med DIF Hockey och mycket samtal, diskussioner och mail med djurgårdare som velat kommentera JK:s agerande. Många har uttryckt stöd för att vi ställde in JK-dagen och har precis som vi tröttnat på trakasserier från polisen av djurgårdare, samt på en eskalerande säkerhetsapparat på matcherna. Andra har varit mer kritiska mot JK och tycker att vi överreagerat. Vi välkomnar alla åsikter och är glada att så många väljer att höra av sig. Fortsätt göra det på styrelsen@jarnkaminerna.se. Vi i JK är summan av våra medlemmar och våra medlemmar åsikter, genom att snacka med oss är det lättare för oss att förhoppningsvis fatta rätt beslut.

Vi vill passa på att tacka alla som kom till WKB innan och efter matchen, det kändes lyckat och sporrar oss i JK att fortsätta med pubarrangemang kring både fotbollen och hockeyn. Vill du påverka eller hjälpa till i det arbetet är det bara att kontakta styrelsen@jarnkaminerna.se.

Möte med Canal+

I december träffade Järnkaminerna flera ur ledningen för Canal+ sportsändningar. Mötet var förutsättningslöst och JK fick förklara hur vi arbetar och hur vi ser på saker som pyroteknik, supporterkultur, spelscheman och brutna matcher. Vi fick även en inblick i Canal+ arbete och hur de lägger upp sändningar i Allsvenskan och Elitserien. Mötet var intressant och vi kunde konstatera att både vi supportrar och Canal+ i slutändan tjänar på att ha fulla läktare och grym stämning. Här hoppas vi i Järnkaminerna att dialogen med Canal+ kan fortsätta för att på så sätt ha ytterligare en part som står upp för en levande supporterkultur när det blåser snålt.

Rekordförsäljning

Vi kan konstatera att säsongskortsförsäljningen till sista året på Stadion går riktigt bra, så pass bra att JK-medlemskapet nu inte längre är inbakat utan måste köpas separat. JK och DIF diskuterar tillsammans vad vi kan göra för att fortsätta den positiva trenden och börjar också titta på hur vi kan marknadsföra DIF 2012 på olika sätt, till exempel för att få igång även lösbiljettsförälsjningen tidigt. Har du idéer kring marknadsföring och publikfrågor som du tycker att JK bör ta tag i – tveka inte att höra av dig till styrelsen@jarnkaminerna.se! 2012 har alla förutsättningar att bli sjukt bra. Fortsätt pusha polarna och delta i rekryteringstävlingen!

“Dialogen” med Polisen

Vår inställda dialog med Polisen som en konsekvens av det som hände på derbyt är också en av de frågor vi diskuterat med företrädare från Bajen Fans och Black Army. I just polisfrågan har alla tre supporterföreningarna en liknande uppfattning och upplevelse av problemen med polisens “hårdare tag”-attityd. Tanken är att vi inför Allsvenskan 2012 tillsammans ska försöka få till samtal med polisledningen och de politiskt ansvariga för polisen eftersom vi insett att den dialog vi försökt att ha inför matcherna med operativt ansvariga poliser inte gett någon effekt. Målet är att kort och gott stoppa den rättsvidriga och ofta våldsamma behandlingen av supportrar.

Hemsidan behöver uppdateras

Järnkaminernas hemsida mår inte jättebra tekniskt och vi håller därför på att byta plattform till WordPress (från Drupal som vi har idag). Detta kommer förhoppningsvis inte märkas så mycket utåt utan mer göra det lättare för vår redaktion att arbeta med hemsidan och anpassa den på olika sätt. Vill du bidra i hemsidearbetet, tekniskt (gärna du som kan migrera sajten från Drupal till WordPress), eller som skribent eller fotograf är det bara att höra av dig till red@jarnkaminerna.se – vi behöver alltid folk som kan bidra till hemsidan!

Bortaresor 2012 – har du skrivit upp dig?

Vi kommer lägga mycket fokus på bortaresorna under 2012. Bland annat ser vi över anmälningsförfarandet. Till resan mot Färjestad den 29:e januari testar vi en ny anmälningstjänst med kortbetalning, vi hoppas att den ska funka smidigt och göra det lättare för djurgårdare att anmäla sig till och betala för resor. Andra resor som du kan anmäla dig till (Elfsborg 31 mars, samt Göteborg och Malmö i höst) kommer antagligen gå över till samma anmälningssystem om det fungerar som det ska. Har du frågor om JK:s resor eller är intresserad av att bidra i arbetet kring dem, till exempel som bussvärd, hör då av dig till reseklubben@jarnkaminerna.se.

Som vanligt hoppas vi att du som tycker JK gör ett bra jobb också blir medlem – varje medlem innebär ett enormt stöd, både ekonomiskt i och med medlemsavgiften, och framför allt genom att vi genom fler medlemmar får en tyngre röst. Bli medlem genom att fylla i formuläret här och sätta in pengar på vårt PG-konto.

För övrigt anser vi att suget efter träningsmatcher på Stadshagen är enormt… Kallt, dålig försäsongsfotboll, och alldeles jävla underbart. Ses där lördag den 28 januari!