Fotbollen är inte enig i 51%-frågan!

Efter årsmötet har en bild spridits utåt om att fotbollen är enig i denna fråga. Detta är något som SFSU starkt vill tillbakavisa. Vi har noggrant bevakat denna fråga länge nu och ser stora brister i hur den har förankrats inom fotbollen. Vi har själva ännu inte tagit ställning i för eller emot i frågan. Men vad vi sagt hela tiden är att det måste ske en mycket mer omfattande utredning i frågan och att beslutet måste vara mycket mer brett förankrat än vad det just nu är.

Det har nu gått så långt att det är dags att samla supportrar i hela Sverige och öppet visa att det sista ordet i denna fråga inte är sagt. Vi uppmanar till två gemensamma omgångar där vi belyser denna fråga med hjälp av banderoller, informationsblad, insändare i media etc. Detta gör vi under parollen “Fotbollen är inte enig i 51%-frågan”. Det är viktigt att fler människor som berörs får upp ögonen för denna fråga och får en ärlig chans att sätta sig in i den.

Omgångarna som det berör är i Allsvenskan 3:e och 4:e omgången, i Superettan 2:a och 3:a omgången. Vi ser gärna att supportrar som följer lag i lägre divisioner också deltar. Vi valde två omgångar eftersom så många som möjligt ska få en möjlighet att anordna det på hemmaplan. Det finns dock inget som säger att man inte kan anordna något på bortaplan. Vi snarare uppmuntrar er till att göra det, då det inger mer tyngd när både hemmalag och bortalag belyser frågan. Det är bra om representanter från båda supporterled tar kontakt med varandra inför matchen och snackar ihop sig.

I omgångarna som vi har valt finns det flera heta matcher. Vi har full förståelse för om supportrar runt om i landet har fullt upp nu i början av säsongen. Men vi hoppas verkligen att ni alla tar er tid till att uppmärksamma denna så viktiga fråga. Vi vill se banderoller med texter som berör ämnet. Vi vill se informationstexter som delas ut till publik. Vi vill även att ni förankrar detta i era respektive klubbar. Det är även bra om ni visar vad ni tycker inte bara i dessa två omgångar med stora banderoller utan varje match med mindre flaggor som hängs upp. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för fotbollen som vi håller kär. Tillsammans kan vi göra skillnad.

/SFSU

Vill du veta mer eller komma i kontakt med JK om denna fråga, mejla red{a}jarnkaminerna.se.