Tack, alla för en lyckad manifestation!

Bakgrunden till lördagens manifestation var såklart Djurgården Fotbolls nya arenaplaner för en ny, egenfinansierad arena på Östermalms IP. Arenan är tänkt att bli ”världens mest miljövänliga” och ska smälta in naturligt i miljön i Nationalstadsparken. Tillsammans med arenan ska antalet planer i området öka, till förmån för skol- och breddidrotten. Planerna har mött stort intresse och välkomnas såklart varmt av oss Djurgårdare.

Efter att alla inbjudna hade talat klart vid Stadshuset tågade vi på ett värdigt och städat sätt gemensamt genom Stockholm upp till just Östermalms IP. Där lämnade vi en spade adresserad till kultur- och idrottsborgarrådet, Madeleine Sjöstedt. Vi tog inget symboliskt spadtag själva, då det inte är vår sak att sätta spaden i marken. Det ska ske av rätt personer på rätt sätt. Vi ville med denna avslutande gest påvisa för våra folkvalda att DIF redan har givit staden alla verktyg man behöver för att uppfylla sina vallöften. Därmed är det också dags för dem att skrida till verket.

Det här är en fråga som betyder oerhört mycket för tusentals Djurgårdare. På vår demonstration kom runt 2500 människor, mitt i semestern, för att visa sitt stöd för en arena. Även om vi såklart vill att fler engagerar sig ännu mer så är vi mycket nöjda över utfallet. Vi vet med säkerhet att de som kom och tiotusentals andra Djurgårdare i Stockholm har den här frågan högt på agendan inför den stundande valdagen. Detta börjar bli allt mer uppenbart för politikerna också.

Lördagens manifestation var en välkommen injektion av mod och även ork att fortsätta hålla frågan vid liv. Vi vill rikta en stor eloge till alla som deltog! Tillsammans ser vi till att denna fråga aldrig dör ut innan politikernas löften är uppfyllda. Fortsätt att kontakta era folkvalda representanter. Fortsätt bilda opinion. Ge aldrig upp!

JA till Djurgårdsarenan på Östermalms IP!