Premiärspecial: Så gick det senast

Premiären började inte speciellt bra trots att det kändes så bra på förhand. Efter knappt åtta minuter kom bortalagets Martin Chabada runt på kanten, sköt ett skott som målvakten Stefan Ridderwall räddade men på returen kom David Printz farande och råkade sparka in pucken i eget mål. Direkt efter det var DIF ett skakat lag och det var mycket nära att Jan Sandström kunde utöka ledningen med en fladderpuck i power play. Som tur var för hemmasupportrarna tog skottet i stolpen.

Men trots allt jobbade sig Djurgården tillbaka in i matchen. Juniorkedjan med Carl Gustafsson, Jacob Josefson och Henrik Eriksson hade ett par fina byten och lagkaptenen Jimmie Ölvestad visade flera gånger vägen genom att bryta sig in framför mål och avsluta. Med drygt 18 minuter gångna av den första perioden kom äntligen kvitteringen. Andreas Engqvist tog ett varv runt Luleås zon innan och kunde sprätta upp 1-1 i krysset bakom målvakten Gusten Törnqvist. Ett mycket rättvist mål med tanke på matchbilden.

Den andra perioden var relativt händelsefattig. Närmast mål var Djurgården när Niklas Andersson sköt i ribban i power play men det var även ytterst nära att Josefson gjorde självmål då även han kom fel på en retur. Pucken tog dock i Ridderwalls stolpe.

Djurgården fick inleda period tre med en man mer på isen och det gav Fredrik “Linkan” Bremberg chansen att visa sin spelförståelse och använda sina handleder. En perfekt passning landade på Michael Holmqvists klubba framför mål och det enda han kunde göra var att dra dit 2-1 till DIF redan efter 55 sekunder. Efter målet låg hemmalaget på och det var närmare 3-1 än 2-2 men på slutet drog man på sig ett par utvisningar och Luleå kunde etablera spel i anfallszon. Men trots att bortalaget tog ut målvakten kunde DIF:s defensiv med Marcus Ragnarsson och målvakten Ridderwall i spetsen stå emot och det slutade 2-1. En premiärseger som innebar en riktigt skön start på säsongen.