Arenaguide: Swedbank Stadion i Malmö

Swedbank Stadion i Malmö är precis som många andra bondarenor kraftigt subventionerad av kommunen. Men till skillnad från exempelvis Göteborgs Nya Gamla Ullevi så ser Swedbank Stadion att ha blivit en riktigt grym arena ur supportersynpunkt. Bra läktare och nära till planen. Nu är det upp till oss som första stora bortafölje på Swedbank Stadion (ska inte den ligga i Solna förresten?) visa vilka som reser, sjunger och röjer bäst.

Vi står på sektionerna 17, 18, 19 och 20, alltså kortsidan mittemot Malmös ”kontinentala” supportrar står och gurglar (se arenaskiss). Arenan har alla förutsättningar för att skapa grym stämning på – det är helt enkelt upp till oss att visa vad vi kan. Bild på vår kortsida.

Fakta:
Kapacitet: 21.000 sittplatser, alternativt 18.000 sittplatser och 6.000 ståplatser
Byggkostnad: 580 miljoner SEK
Planstorlek: 105 x 68 meter
Gräs: 100% naturgräs
Språk: Danska, eller något liknande

Skriv upp dig på tåget NU! Det här kommer bli en resa att minnas.

Hitta till Swedbank Stadion

Till fots
De flesta kommer nog att knalla från pubarna i centrala Malmö till arenan, som ligger ett par kilometer från centralstationen.

Bil
Se karta här.

Buss
Från centralen i Malmö går buss nummer 3 direkt till Swedbank Stadion. Buss nummer 5, 6 och 34 går också i närheten av Swedbank Stadion.