Sångspecial inför derbyt

Dela gärna!

Ikväll möter vi tvestjärtarna från landet, söderbönorna från tälje och de tvättäkta bad weather-supportrarna från Hammarbajen. Här har vi knåpat ihop en sångspecial inför matchen, läs noggrant! Vi ska fullständigt dominera på läktaren precis som vanligt på hemmaplan. Sjung upp i baren, gå in på läktaren tidigt och var på ditt bästa Djurgårdspsykos-humör så ser vi till att sjunga hem en fruktansvärt efterlängtad derbyseger.

Tryck på rubriken för att se sångtext.

Sjung för gamla Djurgården
Vår underbara hymn ger varenda människa rysningar.. Alla kan texten till denna men det kan vara värt att tänka på några grejer. Här vill vi att verkligen ALLA som kallar sig DIF sjunger med! Tänk på att sjunga och inte skrika, lyssna in resten av arenan så sången blir synkad och så vacker som den ska vara. Tänk på melodin och att inte sjunga för snabbt. Precis SÅHÄR ska det låta.

Vi är från Stockholm
Med denna sång visar var vi är ifrån till skillnad från våra motståndare. DIF är Stockholm, Stockholm är DIF – det är vår stad och det ska vi visa med all tydlighet. Sången brukar skapa öronbedövande tryck men dör ofta ut alldeles för snabbt. Ta i från tårna och sluta inte sjung förrän de på räcket byter.

Alla vet att Djurgården är inte att leka med
En redaktionell favorit med enorm potential. En ganska avancerad ramsa med lite längre text. Håller alla takt och ton kan sången skapa ett enormt drag. Ramsan har en tendens att tyvärr skena iväg när vi sjunger den, så tänk på att hålla tempot. Kolla på det HÄR klippet – precis så här ska sången sjungas. Väl på läktaren, försök lyssna på den centrala delen av klacken och följ deras tempo.

I över 100 år
En ramsa som anspelar på vår långa historia och vår Järnkamin-anda. Ramsan har fått en nytändning och kommit att bli lite av en signaturmelodi för oss de senaste säsongerna. Sveriges överlägset bästa växelsång som vi kan köra över allt motstånd med när vi väl sjunger den. Klacken börjar med första raden, sittplats svarar. Klacken sjunger tredje raden, sittplats svarar igen och sen röjer hela arenan loss på tjalala-delen. Melodin är Dale cavese som sjungs på fotbollsläktare runt om i världen. Lyssna på melodin HÄR! 

Djurgår’ns IF du är allt jag har
En ramsa som skapades under 2013 och hann sätta sig i huvudet på alla innan säsongen var över. Det här är en av de tyngsta sångerna vi har så se till att lära dig den. Kan sjungas när DIF gör sitt femte mål i matchen likväl som när vi släppt in ett mål. Den här ramsan är skapad för att manifestera vår kärlek till världens vackraste idrottsförening. Melodin är hämtad från Belinda Carlisles “Heaven is a place on earth”. Som vanligt, tänk på melodin. Lyssna HÄR så förstår du hur den ska sjungas.

Det är vi som är Stockholms stolthet.