Krönika: Sofialäktaren och passion

Dela gärna!

Sofialäktaren är inte bara namnet på vår klack på Stockholmsarenan. Sofialäktaren är kärnan i vår supporterkultur. Det är stämningens utgångs- och mittpunkt. Det är motorn. Det är hjärtat.

Det snackas ibland om plikt och obligationer. Att när man köper biljett för reducerat pris så ska man betala tillbaka genom att bidra till stämningen. Vi kan komma med regler, riktlinjer och uppmaningar men i slutändan är det bara en sak som kan skapa den stämning vi alla vill ha. Och det är passionen för Djurgårdens IF. Det är passionen som får en att orka. Som får en att stå upp vad som än händer på planen, sjunga sig hes och hoppa tills mjölksyran svämmar över. Man gör det inte för att man känner sig tvungen, man gör det för passionen till Djurgårdens IF.

100 % i 90 minuter

Vi är övertygade om att samtliga som läser den här texten vill att DIF ska ha Sveriges bästa stämning på sina matcher. Lika övertygade är vi att alla som står på Sofialäktaren har det i sig att bidra till att det blir verklighet. Sofia nedre rymmer 3 700 personer. Vi kommer aldrig att få 100 % av dessa att ge 100 % i 90 minuter. Men däremot kommer vi aldrig sluta försöka få med så många som möjligt.

Man ska vara ärad att få stå på Sofialäktaren och vara stolt över att sjunga för världens finaste idrottsförening Djurgårdens IF! Så innan du ställer dig på vår ståplatsläktare den 4 juli ska du ställa dig frågan. Frågan om du är beredd att ge allt för att DIF ska ha Sveriges bästa stämning. Om svaret är ja så är du varmt välkommen att stå med oss och hålla vår blåa fana högt på Järnkaminernas dag. Sjung med stolthet och passion för över 100 år av Djurgårdshistoria.

KÖP BILJETT HÄR!

01364c70c60be4c298b420dbec620484