Bortapremiärer vi minns: Norrköping-DIF 2008

Dela gärna!

Allsvenskan är bara dagar bort. Bara några dagar efter vår upphaussade hemmapremiär inleder vi bortasäsongen i Göteborg. Torsdag 9 april åker vi ner och stöttar DIF på bortaplan för första gången i årets allsvenska. Vi kommer nu återge våra minnen från några bortapremiärer genom åren.

OBS! Vi vill påminna om Uppesittarkvällen ikväll från 19.00! Missa inte!

2008

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1-2

Bortafölje: 6 000

Den allsvenska premiären 2008 blev en riktigt tung milstolpe för många djurgårdare, men allra främst för Järnkaminerna som supporterförening. Mer än två månader innan avspark på Idrottsparken mellan Norrköping och Djurgården inleddes planeringen kring bortaresan och förhandlingarna över antalet biljetter. Tidigt fick JK med sig båda lagens säkerhetsorganisationer, polisen samt DIF på sin rekommenderade lösning för de ca 6 000 platser som behövdes. Dessvärre var Norrköping inte alls samarbetsvilliga och gjorde allt i sin makt för att hindra djurgårdare från att köpa fler biljetter. Men inget kan stoppa Djurgårdsfamiljen när den har bestämt sig. Utkomsten vet vi alla om. 6 000 Djurgårdare såg på när DIF besegrade den allsvenska nykomlingen IFK Norrköping med 2-1 på vad som kändes som hemmaplan.

2008 borta

Den 9 april är det dags igen när vi möter Häcken på Gamla Ullevi. Skriv upp dig på våra bussar och läs mer om resan HÄR!

Malmö-DIF 2002

Öster-DIF 2003