Viktor Adolfsson: "Det känns väldigt hedrande"

Dela gärna!

Läs intervjun med Viktor Adolfsson som föreslås till ny ordförande i Järnkaminerna.

Namn: Viktor Adolfsson
Född: 1989
Yrke: Redaktör
I styrelsen sedan: 2010

 

Hej Viktor. Du har blivit nominerad av valberedningen att bli Järnkaminernas nya ordförande. Hur känns det att bli nominerad?
– Det känns väldigt hedrande att ens nämnas i diskussionen. Om årsmötet har förtroende för mig som ordförande är det en uppgift jag skulle vara mycket ödmjuk inför, för det lär inte vara lätt. Men det skulle vara väldigt roligt också.

Om årsmötet går på samma linje kommer du att ta över efter Dan Blomberg, en person som har stort anseende i Djurgårdsfamiljen. Vad tror du att du kan göra för att anses som samma språkrör för våra supportrar?
– Jag har lärt mig mycket av Dan de senaste åren och jobbat väldigt nära honom, särskilt under turbulenta 2013 och 2014 då vi haft många svåra perioder för JK och hela Djurgårdsfamiljen. Jag hoppas kunna fortsätta JK:s goda medie- och kommunikationsarbete. Förhoppningsvis kommer Dan även kunna fortsätta bidra med tips och råd på den fronten om det behövs.

Du har varit vice ordförande i Järnkaminerna de senaste åren. Känns det naturligt att kliva upp ett steg?
– Jag tror att det är ganska naturligt steg för organisationen som helhet. För mig har det inte alltid varit ett självklart mål men nu känner jag dels ett stort stöd bland många medlemmar och att jag är redo för en ordföranderoll.

Vad tror du om JK:s framtid?
– Vi har antagligen den bästa organisationen hittills under de år jag varit aktiv, både i och utanför styrelsen. Fler och fler unga killar och tjejer börjar engagera sig och det är det allra viktigaste för vår framtid. Men nästan lika glädjande är att många äldre som kanske inte varit så aktiva på länge nu vill hjälpa JK på massa olika sätt. Jag tror vi har alla förutsättningar att bli starkare än någonsin under 2015.

Att sitta med i Järnkaminernas styrelse innebär mycket arbete, som dessutom är fullt ideellt. Hur hinner du med allt det arbete du lägger ner?
– Det blir en hel del möten på vardagskvällar, så är det. Men om jag inte skulle tycka att det var värt det skulle jag inte ha tackat ja till att bli nominerad. Jag har dock turen att ha ett jobb där jag i alla fall kan svara på mejl och telefon i mån av tid, så det gör det lite lättare.

Du har lagt ned mycket tid och energi på hockeyn de senaste åren. Vad har du för visioner inför framtiden där?
– Det har ju varit några ganska turbulenta år och det är många knutar som ska lösas för att hockeyn ska bli som bäst ur vårt perspektiv. Jag har en vision av att hockeyns stämning ska vara så lik det bästa från fotbollen, och tyvärr har vi en rätt lång väg kvar att vandra på flera sätt. Men det kommer alltid vara mitt mål och jag kommer fortsätta jobba för det framöver.

jk_vika_001

Foto: Johanna Lundberg

Järnkaminernas årsmöte äger rum på söndag 8 mars 15.00 i Pokalrummet på Stadion. Kom och gör din röst hörd!