Två matcher för vår framtid

Dela gärna!

Fem matcher kvar. Sex poäng ner till kvalstrecket. De kommande två hemmamatcherna, de två sista i grundserien, kommer att avgöra säsongen. Låt oss ge DIF stödet som krävs.

Det har varit några minst sagt prövande veckor för alla djurgårdare. Resultaten i våra matcher har inte alls blivit som vi velat samtidigt som vi fått stå och våndas över resultat på andra håll i landet.

Nu har vi kommit till en punkt där det endast skiljer sex poäng mellan DIF och Leksand, som är det lag som ligger under kvalstrecket. På fredag möts lagen på Hovet.

Det blir matchen som av allt att döma avgör den här hockeysäsongen. Ska vi vara ett kvallag eller ett slutspelslag? Ska vi skicka ned de skattefifflande dalmasarna i Allsvenskan eller ska vi tillåta dem att nå framgångar på vår bekostnad? För oss är svaret självklart.

På fredag måste DIF ha det där stödet som bara vi kan skapa. Det spelar ingen roll vilka som är där eller inte. Vi som är där ska vara med och se till att vi tar hem tre poäng, spelar bort leksingarna från en slutspelschans och kanske säkrar vår egen plats.

Om alla sjunger så högt de kan, aldrig ger upp och vägrar låta tillresta bajare göra sig hörda på Hovet har vi en bra chans. En chans andra lag saknar på vår hemmaplan.

På tisdag är det sedan dags för årets sista hemmamatch och då står en annan streckkonkurrent, Brynäs, på tur. Även denna match kan vara helt avgörande för hur vi ska se på den här hockeysäsongen i efterhand.

Vi uppmanar alla att komma till Hovet, fylla läktarna till bredden och ge DIF ett grymt jävla stöd. Det här är inte slut än, nu går vi in och avgör skiten till vår fördel.

Köp biljett till matcherna HÄR.

globen