En match för vår stolthet

Dela gärna!

Laget har presterat över förväntan hittills i år – men på läktarna har vi inte varit så bra som bara vi kan.

När den första storsatsningen direkt efter nyår ägde rum i januari 2006 var det för att få ståplatspubliken tillbaka till hockeyn. Nu står vi här med en klacksektion där alla cirka 1000 säsongskort alltid säljs slut. En kurva där det alltid står många varje match.

Men stämningen har flera matcher i år lämnat allt övrigt att önska. Det handlar inte om avsaknad av klackledare, dåliga ramsor som startas eller för högt tempo. Det handlar om kollektiv inställning. Alldeles för många har tagit alldeles för lätt på hockeyn hittills i år, trots att det är en säsong full av blodigt allvar.

Låt oss ta Järnkaminernas dag 2015 som ett avstamp för något bättre. Något större. Det där magiska trycket som bara vi kan skapa har lyst med sin frånvaro alldeles för ofta i år. Låt oss hitta tillbaka.

Om vi alla som går till Hovet på lördagen gör det för att skrika sönder våra halsar för Djurgår’n och för vår supporterkulturs bästa kommer vår sång att eka i flera dagar.

Börja sjunga upp redan på En Arena, det är därför vi är där. Mindre skitsnack och förkrök med polarna, mer uppvärmning.

Lyssna på de som står längst ned på Hovet, men stå inte och luta dig tillbaka och vänta på att de ska starta något. Stämningen skapar vi tillsammans, den är inte beroende av en person.

Låt JK-dagen den 3 januari 2015 bli dagen då vi hittade tillbaka till vår högstanivå. Tillbaka till våra enkla, vackra sånger om vårt lag. Skit i vad domare, motståndare eller DIF-spelarna gör. Den här dagen är för oss – och för vår framtid.

Vi är alla stolta över att vara djurgårdare. Det är dags att visa varför.

DJUUUUUUUUUU….

/Järnkaminerna

jkdagen

ALLT INFÖR JK-DAGEN:

Det finns ett hundratal klackbiljetter kvar!

Ta med halsduken (eller köp en av våra)!

Samling på En Arena

Sista chansen att bidra till #FairPlay2014

Skriv upp dig till Färjestad borta 31/1