Ansvaret är kollektivt – nu kör vi!

Dela gärna!

På onsdagskvällen möter vi Frölunda på Hovet, på fredag väntar Färjestad borta och på lördag kommer Luleå på besök. Nu är det dags att ta sig i kragen.

Läktarna har varit välfyllda på Hovet i inledningen av säsongen – men stämningen har ofta lämnat allt annat att önska. Alldeles för många verkar vänta på att någon annan gör jobbet. Att någon annan ska sjunga åt dem.

Vissa sätter sig ned vid spelavbrott, andra går ut i foajéer och barer knappt innan perioden dragit igång.

Det är slut nu. Om DIF ska komma topp 10 i serien och slippa kvalspel är det vår plikt att göra allt VI kan. Det har vi inte gjort hittills.

Det handlar inte om att ha en klackledare eller sjunga “rätt” ramsor. Stämningen löser sig inte av sig självt av att någon försöker ställa sig på räcket eller sjunger något helt annat än alla andra. Stämningen skapas när vi är en enhet – en maskin som är svår för alla i serien att möta.

Stå på läktaren och ta i för allt du är värd. Säg åt din bänkgranne att göra likadant. Starta sånger, ta i från tårna och få fler att haka på. Det finns personer och kompisgäng på läktarna som vet exakt hur man bidrar till en grym jävla stämning på Hovet.

Nu ser vi till att visa det. Tillsammans.

ad023a23c270e2be5fe525356ec64292