Hjälp Sofialäktaren tifo!

Dela gärna!

Drygt halva fotbollssäsongen har gått och för Sofialäktaren tifo har det varit en hektisk period. Nu väntar en höstsäsong med bland annat bortaderbyt och Malmö hemma som höjdpunkter.

sofia tifo1

Vi har förstås stora planer för dessa matcher, men – som vanligt – är vi beroende av Djurgårdsfamiljens hjälp, både i form av manskap på tifofix och ekonomiskt.

Vi går ibland ut med info om att vi behöver hjälp, men i själva verket så är vi alltid i behov av mer hungrigt folk som är villiga att hjälpa till. Nybörjare är alltid välkomna hos oss! Kom fram till oss på matchdag och anmäl ditt intresse.

Har du inte tid över för tifofix men vill stötta vår verksamhet så skänk en slant i våra hinkar eller sätt in valfritt belopp på plusgiro 662790-5.

Här kommer en sammanfattning av arrangemangen Sofia tifo har gjort hittills i år.

Helsingborg-DIF
Vi inledde med ett stort halsdukshav i bortapremiären mot Helsingborg med en tillhörande banderoll med budskapet “För varandra, våra drömmar och vårt lag”, inspirerat från ramsan med samma text.

sofiatifo2

DIF-Halmstad
Till följd av den tragiska händelsen i bortapremiären fick vi på en vecka helt kasta om planerna för hemmapremiären och jobba hårt, i rådande sorg, för att hinna klart med tifot som skulle hedra Myggan. Arrangemanget delades upp i två steg. Ett svart steg med budskapen “Vila i frid Myggan” och “För alltid en del av Djurgårdsfamiljen”, med en OH-flagga med Blue Saints-helgonet som motiv i mitten av Sofialäktaren och svarta ark runt omkring. I steg två blev tifot, med samma budskap och motiv, helt blåblått.

sofiatifo3

DIF-aik
Nästa planerade tifo var till derbyt mot gnaget, där vi ville försöka oss på vår första riktiga ark- och flaggkoreografi på Sofialäktaren. En svår utmaning på en läktarsektion som saknar stolar, till skillnad från till exempel Råsundas södra läktare där många liknande arrangemang har utförts. Svårighetsgraden var betydligt större då vi var tvungna att använda oss av vp-rör för att forma bokstäverna istället för att kunna placera ut materialet direkt på stolar. I arrangemanget använde vi oss utav enfärgade tygflaggor i fyra olika blå nyanser, vita och mörkblå ark som tillsammans bildade DIF över nedre och övre Sofialäktaren. Budskapet på den tillhörande tifobanderollen på innerplan var 1891 skrivet i bokstäver: Artonhundranittioett. Banderollen gick i samma tema som resten av tifot och bokstäverna målades i fyra olika nyanser blått med en vit outline. Arrangemanget som helhet blev tyvärr inte exakt som vi hade tänkt då det var problem med insläppet, som gjorde att en del inte kom in på läktaren i tid och kunde fylla ut tifot ordentligt.

I den andra halvleken genomfördes en säker och snygg rad 1-bränning.

sofiatifo4 sofiatifo5

DIF-Göteborg
Till den upphaussade hemmamatchen mot Göteborg var det dags för ett klassiskt kaostifo. Vi dekorerade Sofialäktaren, kurvan och aktiv sittplats med gula, röda och blå stripes. Vi klippte flera ton med konfetti som vi blandade med kvittorullar. Vi tog fram så gott som alla flaggor vi hade – gamla som nya – och med inspiration från sydamerika slängde vi även upp paraplyer på Sofia. På tifobanderollen stod det “Djurgården Stockholm” med två fanor mellan orden. När spelarna entrade planen bröt kaoset ut med allt det ovan nämnda tillsammans med gula, röda och blå rökbomber utspritt över läktaren.

sofiatifo6

DIF-Elfsborg
Första matchen efter sommaruppehållet och första matchen i sommarkampanjen Blåblå är kärleken. Temat var ljusblått och inför matchen hade vi producerat cirka 150 st tvåpinnsflaggor med ljusblå bakgrund och DIF-sköldens ram i mörkblått.
På tifobanderollerna använde vi oss av texten “Blåblå är himmelen” och “Inte ett moln på himlen jag ser” från Britt Bergströms låt.

sofiatifo7

Fortsättning följer…
/Sofialäktaren tifo