Intervju med Adam Szulkin – "göra våra toppar ännu brutalare"

Dela gärna!

På måndag spelas den mörkblå matchen mot Häcken på Stockholmsarenan. Vi tog ett snack med gamle klackprofilen Adam Szulkin inför matchen.

Kampanjen Blåblå är kärleken är igång. Hur tycker du att matchen mot Elfsborg var?
– Matchen var kul, det märks att många har längtat efter DIF under uppehållet och det var en riktigt bra inramning. VM må vara bra fotboll men för mig finns det inget som slår att se DIF spela fotboll.

Publiksiffran var lägre än många förväntat sig. Är 11 400 i början av juli en dålig siffra?
– Om vi jämför med de andra matcherna i Allsvenskan och tidigare år så var det en bra siffra. Men jag tycker inte vi ska nöja oss med det och därför tycker jag det var en dålig siffra. Vi har en enorm potential och många outnyttjade platser på arenan. För att fylla dessa platser krävs ett hårt och långsiktigt arbete under en lång period från föreningens sida. I nuläget sker inte detta arbete men jag hoppas att det kommer ske en ändring gällande detta under de närmaste månaderna.

Många hävdar att vi är bättre än på länge just nu på läktaren, medan andra klagar och tycker det är för dåligt drag. Var står vi just nu i jämförelse med våra konkurrenter?
– Jag tycker alltid att vi ska sträva efter att bli bättre genom att höja lägstanivån och samtidigt göra våra toppar ännu brutalare. Så klaga på stämningen kan man göra för att man vill att vi ska vara ännu bättre men det är inget snack om att det är milsvid skillnad mot hur det var för några år sedan på Stadion, idag är både lägstanivån och topparna mycket högre. Jag går inte på våra konkurrenters hemmamatcher om de inte spelar mot oss, så jag har ingen bra jämförelse. Men jag har svårt att se att någon ska vara bättre än vi varit de senaste året, möjligen i enstaka matcher men inte om vi ser till helheten.

Du som står på Slakthusläktaren, hur ser du på Sofialäktaren?
– Jag ser Sofialäktaren som navet i vår supporterkultur och stämningen på Stockholmsarenan är helt beroende av att Sofialäktaren levererar. Slakthusläktaren är ett bra komplement men det är Sofialäktaren som håller i taktpinnen och gör det på ett mycket bra sätt.

Vi möter Häcken i den mörkblå matchen om knappt en vecka. Hur många tror du att vi kan bli?
– Vi kan bli upp mot 15 000 men mer realistiskt är drygt 11 000. Jag uppmana alla att ta med sig en extra polare till matchen och välkomna Stenman tillbaka till DIF!

Vad tycker du om Blå blå är kärleken som inmarschlåt?
– Grym! Ger verkligen en skön sommarkänsla och bra DIF-vibbar. Hoppas det blir en återkommande kampanj varje sommar under de närmaste åren.

Det var bra drag mot Elfsborg. Hur ska vi bli ännu bättre mot Häcken?
– Fortsätta på den inslagna vägen, jag tror vi har något stort på gång. Sjung högt och konstant under hela matchen och se till att de som står runt dig också gör det.

Vilken ramsa tycker du är tyngst just nu?
– Inget snack om saken, D-I-F är helt sjukt tung!

Och slutligen. Espadrillos på Kreta eller trainers på Stockholmsarenan, vad väljer du?
– Jag ser alltid till att planera min semester efter DIFs matcher och lyckas därför ha både Espadrillos på Kreta och trainers på Stockholmsarenan.

Vi tackar Adam för intervjun och uppmanar samtliga att köpa biljett till den mörkblå matchen mot Häcken på måndag.

KÖP BILJETT HÄR!