Angående Mediamarkts osmakliga angrepp

Dela gärna!

I onsdags hånade elektronikkedjan Mediamarkt vår spelare Vytautas Andriuskevicius och DIF i allmänhet (se skärmdump här). Detta är oacceptabelt. 

Förutom den pinsamma tonen från ett företag med tusentals anställda är det dessutom extra beklämmande att Mediamarkt tycker att en person med “lustigt efternamn” är det som är särskilt värt att håna. Vi i Järnkaminerna är DIF:s supporterförening och anser alla våra spelare värda att stötta, oavsett deras ursprung eller hur svårt deras namn är att stava. En värdering som vi uppenbarligen inte delar med Mediamarkt.

Järnkaminerna vill se ett starkt ställningstagande och en offentlig ursäkt från Mediamarkt innan vår premiär mot Mjällby imorgon måndag, och vi vill också att man erbjuder DIF någon slags kompensation för det man gjort.

Vi ger Mediamarkt fram till vår avspark – 19.00 på Stockholms Stadion imorgon måndag – att leverera enligt ovan. Därefter uppmanar vi alla, såväl Djurgårdare som supportrar till andra lag, att bojkotta Mediamarkt fullt ut och på obestämd tid.

Detta hoppas vi givetvis att alla supportrar och idrottsföreningar skriver under på, även eventuella klubbar som har någon form av samarbeten med Mediamarkt. Om inte annat för att markera att man inte delar företagets människosyn.

Järnkaminerna

styrelsen[a]jarnkaminerna.se